Heti üzenet 05.10.-05.16.

2021.05.10

"Összeilleszted a cipzár két végét, megfogod a cipzárkocsit és lassan elkezded húzni felfelé, és segítségével a fogak lassan összeérnek, egymásba kapaszkodnak, elválaszthatatlanul. Ez a kis szerkezet összeilleszti őket, és már nem lehet széttépni. Ahogy a lelkeket sem. Amiket a szeretet fokozatosan, napról napra illeszt egymáshoz. Egymásba. Elválaszthatatlanul."

Csitáry-Hock Tamás

Belső munkánk - melyet jó esetben eddig is végeztünk - most folytatódik. Ideje van most a mélyre temetett tudatalatti tartalmak feltárásának.... a múltbéli családi zeg-zugok kiegyenesítésének, hogy feltáruljanak a család eddig féltve őrzött titkai, és végre kimondassék.... mert ami tudatosodik bennünk, az elveszíti hatalmát fölöttünk. Többé már nem kényszerít bele önsorsrontó helyzetekbe, döntésekbe. Olyan láthatatlan szálak ezek, melyek átszövik életünket és úgy cipeljük a vállunkon, hogy nem is tudunk róla. Támogató energiák működnek most, melyek belső késztetések formájában jelennek meg életünkben. S ha mindehhez még némi tanulságot is megpillantunk, bölcs belátással vesszük észre azt a pozitív szándékot, mely a nehézségekben gazdagított bennünket.

Hogy végre kinyithassuk lelkünk kapuját, melynek belső terét átmostuk, s most (ön)bizalommal beengedhessük azokat, akik már régóta erre várnak. 

Lassan éled bennünk a vágy..., a szerelem, a szeretet, a harmónia most nem a Vezúv erejével tör fel. A lassú, de biztos kibontakozások ideje ez. Lépésről-lépésre közeledünk egymás felé, megízlelve a másik szívének rezzenéseit, hangjának dallamát, és bőrének illatát.

Mindezt azonban gátolhatják még korlátozó hitrendszereink, melyeket ideje most sutba dobni. Melyek is ezek? Előítéletek, általánosítások... tudjátok, a "minden pasi.." és "minden nő" kezdetű mondatok. A "nekem sosem sikerül" pedig nem más, mint egy övön aluli K.O. lelked "szebbik" felének. Téveszmék ezek, melyek tévutakra visznek....

Bölcs tisztánlátással érdemes most felismerni, hogy itt az idő! Itt az idő szeretni, boldognak lenni, és örömben létezni. Csak engedd meg magadnak, hagyd, hogy a látszólag "véletlen" események vezessenek. Dolgod mindössze annyi, hogy tartsd az irányt... korrigálj minden kibillentséget és a harmónia, a belső egyensúly megtartásával éld meg mindezt.

Elindulni egy úton csak úgy lehet, ha vállaljuk a döntés felelősségét. A döntéshez pedig - akár egy másik/új út mellett - sokszor csak a szemléletváltáson keresztül vezet az út.

S ha még eleddig nem mondtam volna, szerelmetes energiák ezek, s döntéseink most az új megtapasztalások felé visznek.

Új szerelmek szövődnek, vagy régiek megújulnak.

S ebbe beleférnek az egymásra találások, kibékülések, s az is, hogy meglévő kapcsolatunk magasabb szintre lépve válik még teljesebbé.

Szóval tekerd bátran lelked iránytűjét egy másik irányba, mert könnyen megeshet, hogy a boldogság és az öröm lesz osztályrészed.

Csodás hetet kívánok Nektek! Györgyi