Heti üzenet 05.09.-05.16.

2022.05.08

"Kétféle szerelem van. Az a fajta, amely nagynak indul, és lassan apad el, amelyről úgy tűnik, hogy az ember sosem merítheti ki az egészet, és egy nap aztán vége. És az a fajta, amelyet az ember először nem is vesz észre, de amely mindennap magához tesz egy kicsit, ahogy a kagyló készíti a gyöngyöt, szemenként, egy ékkövet a homokból." Monica Ali

Hetünk ismét a szerelemmel, párkapcsolattal és kötődéssel kapcsolatosan ad nekünk megoldandó feladatokat.

Lesz, akinek az anya-lánya kapcsolat mélyen megbúvó problémáit igyekszik felszínre hozni. Itt érdemes tudatosítani magunkban, hogy a rivalizálós játszmákba, dominancia harcokba nem érdemes belemenni. Bármennyire is erős akaratú és domináns anyáról van szó, most bölcs lánygyermekként tekintve erre a helyzetre szükség lehet a béke érdekében ezeket a megkövült viselkedésmintákat elengedni. A régi sérelmekkel egyetemben. A megbocsájtás mezején barangolva a békesség fennsíkján találhatjuk magunkat.

Másoknak a női erő mibenlétével kapcsolatosan vet majd fel megoldandó feladatokat a téridő. Mire használod ezt a benned parázsló, ősi erőt? Elfecsérled kicsinyes párharcokra, feláldozod a "ki az erősebb" oltárán, vagy megbocsájtva a másik nem gyengeségeit, támogató, segítő megnyilvánulását erősíted magadban?

S lesznek olyanok is, akik feladatul kapták, hogy végre ráébredjenek a bennük is ott rejtezkedő női erőre, s azt felszínre hozzák végre.

A múltban lezártunk már ezzel kapcsolatban bizonyos dolgokat és bölcsebben, lelkileg gazdagabban kerültünk ki helyzetekből. Ez pedig lehetőséget adott a megoldásokra és új kezdetekre egyaránt. 

Jelenleg pedig a szeretetteljes kapcsolódás - netán elköteleződés és bizonyos kapcsolatok megpecsételődése van terítéken. Kevésbé veretesen fogalmazva lehetnek itt lánykérések, döntések, elköteleződések is.

Ebben a folyamatban azért van egy kis "prücök" is, csak hogy legyen mit megoldanunk. A döntésképtelenség, illetve "csengőfrász", mely ilyen esetekben megkísérti az erősebbik nemet, megjelenik, lassítván ezt a folyamatot.

Anya-lánya kapcsolat szintjén pedig a szigorú és kritikus hozzáállás állja útját a szeretetteljes kapcsolódásnak.

Szívbéli vágyaink kibontakozásában érdemes odafigyelni apró, észrevétlen jelek formájában érkező üzenetekre. A halogatás, a távolságtartás, mind-mind azt üzeni nekünk, hogy az elhatározás az egyik oldalon még nem elég szilárd.

S lehetséges, hogy ez minket is bizonyos dolgok újragondolására késztet.

Lehetnek itt múltból felbukkanó ex-ek is, kik békülékenyen, újrakezdésre készen jelennek meg az életünkben.

És igen, itt nagyon végig kell gondolni, lelkünk húrjait újrahuzalozni, vajon ebben a formában kell-e ez nekünk?

Ahhoz hogy eldöntsük, mit is akarunk valójában, a dolgokat annak kell (kéne) látni, ami. Elengedve eddig dédelgetett illúziókat, meg "spiri lőzungokat". Mert hogy vannak bőven... Mert lehet ez valóban egy lélektársi kötelék, de lehet annak illúziója is. Olyan lázasan kutatunk ebben az ikerláng-mizériában a lélektársunk után, hogy abba is hajlamosak vagyunk belelátni, aki nem az.

  • Észre kéne venni, hogy a másik mit is akar tőlünk...?
  • Valódi elköteleződést, vagy csak az örömök megélését?

Az ügyes kommunikáció képes felszínre hozni ezeket a valódi tartalmakat, és eloszlatni a ködöt.

S így valódi, lélekből született döntést tudunk hozni.

Ehhez azonban nem árt tisztán saját vágyainkat is. 

  • Mi vajon mit akarunk a rózsaszín illúziók világán túl? 
  • Tényleg ezt a férfit/nőt szeretnénk?
  • Milyen kapcsolatra vágyunk, és mi az, amivel megelégszünk?
  • Vajon, ha nemet mondunk egy olyan helyzetre, melyben a másik fél, - vagy akár mind a ketten - csak jól akarunk járni, ám mindehhez hozzátenni - időt, energiát, figyelmet - nem szeretnénk, akkor egy ilyen kapcsolat elengedése valóban veszteségnek számít?

Nos, ezekben a kérdésekben dűlőre juthatunk az előttünk álló időszakban...., mert a lapokból azt látom, ez most a kezdet, és kell még egy kis idő, amíg átrágjuk magunkat ezen.

És a kártya nagyon kis rafináltan fogalmaz: "Továbblépés"

Lesz, aki erre, lesz, aki arra.

Lesznek, akik elfogadnak bizonyos helyzeteket, és lesznek, akik nem.

Szeretettel, Györgyi