Heti üzenet 05.09.-05.15.

2023.05.09

"Olyannak látni a dolgokat, amilyenek, és nem ragaszkodni semmihez. Vakarjuk le létünkről a rárakódott koszt, és fedezzük fel a valóságot a maga meztelenségében! Dobjuk le az előre kialakított vélemények és következtetések igáját, és nyissuk meg magunkat mindenki és minden előtt, ami jön! Légy higgadt szemlélője mindannak, ami történik körülötted! Akkor egyszerűen csak látni fogsz, és ebben meg fog jelenni az egész, nem csak egy rész." Bruce Lee

Hetünk energiáját a kígyó lapja adja, mely jelzi a bennünk lakozó félelmeket. És ahogy az lenni szokott, ez az érzés elhomályosítja a tisztánlátásunkat, sőt hajlamosak leszünk belevetíteni olyan dolgokat is, mely valójában nem is létezik. Másfelől pedig, ha képesek vagyunk túllépni a félelem diktálta téves nézőpontokon, akkor "szélesvásznú" képet kaphatunk arról, ami valójában történik. Nos ez a kígyó lap energiájának fényében a megtévesztés, az intrika, a saját téveszméink, félelmeink és csupa ehhez hasonlatos dolog. Mindez szépen körbeölel bennünket, szűkebb és tágabb kapcsolatainkban is megjelenhet és bizony társadalmi szinten is. Itt az ideje, hogy elengedjük ezeket, szép sorban, és ami nem a mi kompetenciánk, azt pedig lágyan figyelmen kívül hagyjuk.

Jelenti ez azt is, hogy a karrierépítést máshol folytathatjuk, egy sokkal békésebb közegben. Téves nézőpontjainkon változtatva pedig egyszerűen csak átlépni azokat a helyzeteket, szituációkat, melyekkel már nincs dolgunk. Mindez leginkább rajtunk múlik, a döntés, választás lehetősége megadatik most számunkra. Ehhez azonban nekünk magunknak is tenni kell, feloldva régi viselkedésmintákat, elengedve kedvenc játszmáinkat. És hát még mindig lehetőségünk van tanuló köreinket futva kerülő utakon barangolva. 

Mindez a lehetőségáradat személyes fejlődési utunk függvénye. És leginkább az anyagiakhoz való viszonyulásunkról szól, illetve a párkapcsolati terület lehet érintett egyeseknél.

Nagyon is érezzük, hogy új irányok és megoldások lehetősége lengi be a téridőt, és tudjuk is, hogy ez számunkra nagyon is pozitív lehet. Ám a "hogyannal" kicsit bajban vagyunk. Nem látjuk még tisztán az irányt, a továbblépés lehetőségét. Éppen ez az, amivel felépíthetjük saját korlátainkat. Mert az, hogy mi nem látjuk, az nem jelenti azt, hogy nincs… És persze a régihez való ragaszkodás, a kedves emlékek és kialakult barátságok szintúgy marasztalhatnak.

Pedig mindezeken túl nagyon is ott vár ránk a bőség, anyagiakban, lehetőségekben egyaránt. Akárhogy is nézem, egy jó munkaszerződés is itt csilloghat…

És akinek mindez a párkapcsolat területén megjelenő feladat, bizony ott csillog a szerelem lehetősége is. A megérkezettség és biztonság érzésével együtt. Lehet ez a meglévő megújulása ugyanúgy, mint egy új kapcsolat. Csak ehhez érdemes lenne szélnek ereszteni régi emlékek súlyát, és elengedni a kapcsolatokról kialakult téves gondolati mintáinkat.

Ott rejlik bennünk mindehhez az erő. Képesek vagyunk kiállni önmagunkért, megvédeni magunkat, ha szükséges. Csak tudjunk róla…

És van ennek most egy nagyon is szép jelentéstartalma, mely talán kevesekre vonatkozik. Ám azon kevesek kedvéért most mégis leírom. Lesznek, akik "hivatalosan" is a segítő szakma irányába indulnak. Sorsszerű vállalás ez most részükről, és nagyon is támogatott.

A döntés, a választás lehetősége most csak részben szól arról, hogy merre is menjünk tovább. Sokkal inkább arról, hogy ebben a folyamatban mi zajlik bennünk. Hogy képesek vagyunk-e elengedni mindazt, ami eddig meghatározta döntéseinket, választásainkat, és egy új szemlélet mentén haladva kialakítani azt a merőben más értékrendszert, melynek segítségével most új utat, új irányokat választhatunk magunknak.

Szép és tartalmas hetet kívánok Nektek, Györgyi