Heti üzenet 05.13.-05.19.

2024.05.12

"Az igazi ellenségek (...) nem azok az ellenfelek, akik azért jönnek, hogy próbára tegyék a bátorságodat. Hanem a gyávák, akik azért jönnek, hogy próbára tegyék a gyengeségedet." Paulo Coelho

Hetünk alapenergiája a Hold lapja, mely Lenormand kisasszony rendszerében jelenti a sikert, az elért eredményeket. Az egó számára azonban egyfajta tükör, visszajelzés, amit a külvilág, a környezetünk tart elénk. Nagyon jól kirajzolódik, hogy a fő téma a versengés, rivalizálás, akár féltékenység. S ennek megfelelően sérülhetnek a baráti érzések, megszakadhatnak baráti kapcsolatok, vagy éppen lojalitásunk van megszűnőben.

Ezzel együtt vagy épp ennek ellenére töretlenül haladunk utunkon, mely elérhető közelségben hozza számunkra vágyainkat, reményeinket. Ehhez mindössze arra van szükségünk, hogy együtt haladjunk az élet áramlatával. Felismerve az aktuális áramlatokat, nem az árral szemben, hanem annak sodrásával haladunk. Ilyenkor nem hatnak ránk a külvilág hatásai, s az árral úszva mi sem akadályozunk másokat. Mindez pedig egy örömteli, szeretetteljes és kiegyensúlyozott helyzetet hozhat az életünkben. 

Ugyanakkor vágyaink – bár elérhető közelségbe kerülnek – a hatalmi pozíciók és annak hazugságai, vagy éppen egy főnök ravaszsága és hamissága okán nehezítéseket okozhatnak. A bennünk megjelenő keserűség és megbántottság érzése pedig további akadályok forrása.

Feloldva magunkban ezeket a nehezteléseket és fájdalmas érzéseket tudunk eljutni egy olyan fordulóponthoz, amikor már valóban nem hatnak ránk ezek a külvilágból érkező hatások.

Mindez bár legfőképpen a munka-karrier területét érintheti az életünkben, de lelki hatásai más életterületeinken is megmutatkozhatnak.

Hiszen, amikor önazonosak vagyunk, önmagunkat éljük, vonzóvá válunk azok számára, akik szintén hasonló a rezgésszintje.

Olyan, mintha a karrier lehetőségeinkben bekövetkező változások életünk más területére is hatással vannak. Amikor rendeződni látszik életünk – számunkra fontos – része, akkor életünk más területeinek harmóniáját is magával hozhatják.

Ami ebben a folyamatban feladatot ad nekünk, az az "ellenségeink" köre. Hogyan állunk azokhoz, akik riválist látnak bennünk, akik számára nem szimpatikus az igyekezetünk, hiszen csak még láthatóbbá válik a kontraszt… Ha a felénk áradó ellenséges érzések és energiák ellenére is képesek vagyunk a megbocsájtásra, sőt sokkal inkább a kegyesség gyakorlására, túlléphetünk az emberi gyarlóság bizonyos határain. Nem belemenni alantas játszmákba, a felülemelkedés próbája. Észrevenni, környezetünk reakciói miről is árulkodnak: talán épp hibáinkkal próbál szembesíteni.

Egy biztos, a történet végén egy válaszút előtt állunk: bizonyos kapcsolatok – és ezzel együtt nehéz időszakok – lezáródnak az életünkben, hogy helyet adhassanak egy új útnak.

Magasabb rendű és semmiképpen sem hétköznapi értékek mentén válhat életünk jobbá, sokkal jobbá. Mely mentes ítélkezéstől, gyarló játszmáktól és intrikáktól. Ezek sokszor magunkkal cipelt sémák, melyek feloldása és megváltoztatása révén tudunk most csodás dolgokat elérni.