Heti üzenet 05.01.-05.07.

2023.05.01

"Hogy mennyi esélyünk van a sikerre, annak vajmi csekély köze van az életkorunkhoz. Csak az számít, hogy hajlandók vagyunk-e újra és újra próbálkozni, hogy elérjük az áttörést." Barabási Albert-László

Hetünk alapenergiája a lélek szintjén zajló folyamatokat – is – jelöli, de lehetnek olyanok, akik számára ez konkrét utazást, külföldi utat jelent.

Lelki folyamatainkban most érkezhetünk el arra a pontra, amikor világosan látjuk életünk történéseinek sorsszerűségét, a nehézségek okait. Az eddigi kerülő utak és hiábavaló próbálkozások, az esetleges bennünk vagy körülöttünk eluralkodó káosz most értelmet nyer. A megértés és a belátás folyamata ez, és mindez átültethető a racionalitás mezejére is. Értem ez alatt a józan ész és belátás által vezérelt cselekedeteket is.

Kísérheti ezt egyfajta hezitálás és döntésképtelenség is, de ezen túljutva lezárhatunk egy nehéz időszakot. Ez sokaknál lehet egy belső megújulásból, az okok megértéséből fakadó gyógyulás is. 

A döntésképtelenség oka leginkább abban keresendő, hogy eddig sikeresen verekedtük végig magunkat az önbecsapás tengerén, és hitettük el magunkkal, hogy ha ügyesen navigálunk, akkor létrejöhet a kecske-káposzta "is-is" állapota. Ám mostanra világossá vált, hogy ez valójában nem lehetséges. Kimondjuk magunk előtt IS, hogy többre vágyunk, mint ami most jelenleg "megadatik" számunkra. Legyen az anyagiak, vagy előmenetel terén, vagy akár az előmenetellel járó anyagiak vonatkozásában. A siker témakörét is feszegeti ez a kirakás, mely egyszerre jelenti annak anyagi vonatkozásait és szívünkben áhított elismertséget egyaránt. Ami a döntést vagy a választást nehezíti, azok az érzéseink. Szívünkben még nem eldöntött tény, hogy valóban új utat, irányt szeretnénk választani, mivel az eddigi helyzetben sem éreztünk magunkat olyan rosszul. Ám az egyre apadó anyagiak, a késlekedő, lassan becsorgó fizetések és az érvényesülési vágy mégiscsak sokat nyom a latban.

Ha mindez az egészség témakörén keresztül szemléljük, akkor az önérvényesítés és az azzal járó anyagi és lelki értékek önmagunkban való megtalálása, vagyis az önazonosság segít hozzá a gyógyuláshoz. Amikor is nem dobáljuk a gyöngyeinket a disznók elé. Ha úgy érezzük, hogy olyasvalamit várnak el tőlünk, mely túlmutat az eredeti megállapodáson, akkor gyakoroljuk a határmeghúzás képességét.

Kényes egyensúly ez, hiszen életünkben most érkezhet el az a pont, amikor átlátunk az ügyeskedésen, trükközéseken. Amikor a bennünk rejlő lelkiismeretre és jószívűségre alapozva mindig csak egy kicsivel többet kérnek, ám az ellentételezés mind anyagi mind pedig elismerés, megbecsülés vonatkozásában valahogy elmarad.

Sok-sok egyeztetés, megbeszélés eredményeként megérkezhet az az új feladat, új út, vagy egy új fázis az életünkben, mely az egészséges önérvényesítés és önbizalom, önértékelés eredménye.

Lesz, akiknek ez egy új feladatot, pozíciót jelent majd. Másoknak egy szó szerint vett új utat, mely messze visz jelenlegi otthonunktól. És megint mások elvágva a jelenlegi toxikus helyzetüket, más irányban haladnak tovább.

Ezek a toxikus helyzetek alattomos és nehezen észrevehető, úgyis mondhatnám "suba alatt" zajló passzív agresszió folyamatát jelölik. Megnyilvánulhat ez a viccelődésnek beállított csipkelődésben, (amit szeretünk szarkazmusnak hívni) de fokozódhat ez ennél jóval agresszívebb küzdelmekig is.

Bármilyen megoldást találunk is, most úgy tűnik, az gyors lesz és hatékony. Abból a szempontból egészen biztosan, hogy szempillantás alatt vágjuk ezeknek a folyamatoknak a szálait. Haladva az élet áramlatával, mind lelkiekben, mind pedig anyagiakban egy gazdagabb, szerencsésebb és pozitív irányba. Lerázva a külvilág hatásait, megértve, hogy a bőség és a lehetőség belülről fakad.

Csodás hetet kívánok Nektek, szeretettel Györgyi