Heti üzenet 04.26-05.02.

2021.04.25

"A fény harcosa tudja, hogy Isten a magányt használja arra, hogy megtanítson az együttélésre. A háborút használja arra, hogy megmutassa a béke értelmét. A tétlenség unalmát pedig arra, hogy ráébresszen a kaland fontosságára. Isten a csöndet használja arra, hogy megtanítson a szavak felelősségére. A fáradságot használja arra, hogy megértesse az ébredés értelmét. A betegséget pedig arra, hogy ráébresszen az egészség fontosságára. Isten a tüzet használja arra, hogy a vízről tanítson. A földet használja arra, hogy megértsük a levegő értékét. És a halált arra, hogy megmutassa az élet fontosságát." Paulo Coelho

Elindulunk.... kint is, és bent is. Mozgalmasabbá válnak napjaink, s bár lassan mozdulunk, mint aki téli álmából ébred, de végre kiléphetünk ebből a hibernált állapotból, mely az elmúlt hónapokat jellemezte. S bár akadályok, nehezítések még jelen vannak, de most végre átnézünk a tornyosuló nehézségek felett. Az élet naposabb oldala felé vesszük az irányt. Úszunk az árral, mint hal a vízben... de valahogy ez mégis más. Az élmény íze nem ugyanaz, mint egykor volt. A felszabadultság érzése mellett ott motoszkál egy érzés... másképp tekintünk már minderre. Valami megváltozott... talán már nincs is akkora jelentősége. Más értelmet nyernek a dolgok, mert megtanulhattuk, hogy a szabadság bennünk születik, a boldogság egy döntés, s mindennek a mozgatója mi magunk vagyunk.

Belső utazásunk is a tudatosság irányába mutat. Túljutva az akadályokon, elérkezhetünk a bölcsesség egy olyan fokára, melyben kitisztul a kép: mi az, ami valóban értékes életünkben, s mi az, mi talmi csillogás csupán. Egy szakasz most lezárult, s talán bölcsebbé is tett minket. Itt az ideje az összegzésnek, a belső számvetésnek.

Megerősödve biztonságérzetünkben, csokorba szedjük az öröm élményeket.

Erőnket most a megnyílás és a befogadás képessége adja.

A múlt árnyaival való megbékélés is terítékre kerül, hogy a számvetésünk teljes legyen. Múltunk történésein nem tudunk változtatni, érdemes most a megbékélés energia terébe helyezni őket. Ebben segíthet egy kontextusba helyezés, melyben más értelmet nyerhetnek a dolgok. Segíthet egy átkeretezés, melyben megtalálhatod mindennek a pozitív szándékát, s ha még mindig van egy kis tüske a szívedben, egyszerűen csak mond ki: Szeretném meg nem történtté tenni. A "delete" gomb is rendelkezésedre áll. 

S ha minderre képes vagy külső szemlélőként tekinteni, belső utazásodat siker koronázza. Feltárulhatnak mindazon részletek, melyek a "bent" állapotában létezve eddig elkerülték figyelmedet.

Ha életed filmjére a nézőtérről tekintesz, az önmagadra való rálátás képességével ajándékozod meg magad. Lehetséges, hogy a kép, mely eléd tárul, nem olyan "rózsaszín", mint szeretnéd...., de önmagad feltétlen szeretetével képes leszel az önreflexióra és a korrekcióra egyaránt. Mint amikor kezedbe veszed valamely kedvenc tárgyadat, s szeretetettel, gondoskodással javítod meg a hibás alkatrészeket benne.

Csoda tavaszi megújulást kívánok Nektek, szeretettel Györgyi

Szeretnék időpontot egyeztetni

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.