Heti üzenet 04.25-05.01.

2022.04.22

"Furcsa! Mikor az ember tanácsért fordul valakihez, egyszerre csak azon veszi észre magát, hogy voltaképpen tudja, mit kell tennie." Selma Lagerlöf

Hetünk témája a döntés lapja. Válaszút, döntéshelyzet rajzolódik ki a jövő heti energiákban. Itt az ideje annak, hogy megteremtsük a belső harmóniát, és egy új fejezetet nyissunk életünk könyvében. Ehhez szükség lesz még egy-két nehezék kidobálása lelkünk hajójából.

A múltban már tettünk lépéseket, olykor megnyomtuk a "delete" gombot és elengedtünk egy-két múltunkból folyton visszaköszönő személyt, nagyon helyesen. Ha mertünk az önismeret útján haladni, akkor azt is meg mertük tenni, hogy kifejezzük érzéseinket és gyógyítsuk az intimitáshoz való viszonyunkat. Mágikus átalakulások ezek, ám cseppet sem könnyűnek mondhatók. Ám vannak még olyan belső gátak, melyek ledöntésre várnak.

Jelenleg a ragaszkodás programjaink villognak... vannak, akiknek ez már-már betegessé is válhat, sajnos. Itt érdemes eldönteni, hogy az életet, az örömet választod, és hajlandó vagy az elengedésre, mely az új kezdetek záloga. 

Ezek a változások új energiákkal ruháznak fel, s nem biztos, hogy a környezetedben ezt mindenki üdvözölni fogja. Hisz vannak, akik épp ezt a ragaszkodást használták saját igényeik kielégítésére.

Ahogy haladsz ebben a folyamatban, ledőlhetnek a félelem falai is. A "jaj, most mi lesz?" rémületei. Ehhez azonban szükség van valóság térképed átalakítására, melyet jelenleg belső félelmeid határoznak meg. Érdemes most időben egy kicsit visszafelé haladni, és felidézni azokat az életeseményeket, melyek félelemmel töltöttek el. Nagy valószínűséggel észreveszed majd, hogy félelmeid az esetek 90%-ában alaptalanok voltak, a maradék 10%-ban pedig a félelmeid teremtettek egy rémületes valóságot.

Úgy tűnik, a tudatos, és szívből jövő döntés egy olyan megváltozott energiaminőséggel ruház fel, melyre az Univerzum és a környezeted is támogatással reagál. Most már "csak" arra van szükség, hogy elengedd azt, akinek már nincs helye az életedben, és fogadd el ezt a helyzetet. Értelmetlen, ha mindezt sikertelenségnek könyveled el.

"Vagy nyerünk, vagy tanulunk." szokták mondani. És a tapasztalás általi tanulás mindig bölcsebbé tesz. Néha meg kell élni nehézségeket ahhoz, hogy észrevegyük, valami nem jól működtetünk az életünkben. És ezen bármikor lehet változtatni, ha úgy döntesz. Ha a környezeted elvárásainak szeretnél megfelelni, nem a saját életed fogod élni, hanem másokét. Mondj hát igent önmagadra. Az egészséges önérvényesítés nem önzés. Kezdj el élni, azzal foglalkozni, amit szeretsz - akár csak hobbi szinten is.

"Amikor igent mondasz másoknak, győződj meg róla, hogy nem mondasz nemet magadnak." Coelho

Túllépve a veszteség fájdalmain, elengedve illúziókat, önszeretetben létezve lehet teljes életet élni.

Ezen a héten nincs más dolgod, mint írni egy listát, mi az, amit tenni szeretnél: lehet ez a jóga órától, a virágültetésig bármi..., és tedd is meg!

Bár anyagi szintű jóslatokba nem szeretek bocsátkozni az általános előrejelzésekben, de most kivételt kell tennem: minél nagyobb az elfojtás, és az egy helyben toporgás, annál valószínűbb, hogy apróbb-nagyobb jelek formájában érkeznek majd a figyemeztetések, hogy itt az idő. Váratlan, hirtelen történésekre, kisebb sérülésekre odafigyelni kéretik szépen.

Szeretettel: Györgyi