Heti üzenet 04.22.-04.28.

2024.04.20

"A Sárkányok energiája kozmikus energia. Az Univerzum kincseinek és tudásának őrzői ők. Ez az energia most megjelenik, hogy elsöprő erejével megvilágítsa számodra az utat."


Harcos, ugyanakkor teremtő erejű energiák érkeznek a jövő héten. Megjelenhet ez párharcokban, rivalizálásban, konkurenciaharcban, de a világ színterén folyó háborúk intenzitása is fokozódhat. Lelkünkben is egyfajta csatatér alakulhat ki, melyben egyfelől a változás/változtatás belső kényszere feszít. Másrészről valahogy nem érezzük ehhez a támogatottságot. Környezetünkben is van, aki nagyon is támogató és van, aki kevésbé. Ebben az elsöprő erejű energiacunamiban persze nem látunk tisztán.

Kapcsolatainkat harmonikusnak és sikeresnek érezzük, de mégsem látjuk benne a potenciált. Mintha valami újra, vagy másra vágynánk. Bár nem teszünk ezért konkrét lépéseket, vagy éppen alig, de úgy érezzük, itt rezeg a térben és hamarosan megjelenhet ez a történések szintjén is. Érezzük, hogy útkereszteződéshez értünk és az Univerzum csak arra vár, hogy eldöntsük végre, mit is szeretnénk.  

Ebben a meglehetősen "takavakázós" időszakban nehéz az elhatározás. Még érleljük a dolgokat magunkban, még talán nem érkezett el az ideje. Ha figyelünk a körülöttünk lévő eseményeket, abból egyértelműen kirajzolódhat, hogy a türelem most igencsak célszerű. Mert lehet, hogy amire most vágyunk, arra még nem értünk meg. Észrevehető ez a kisebb-nagyobb nehezítésekből, akadályozó helyzetekből. Valami olyasmit szeretnénk, melytől ugyanakkor tartunk is. Vagy éppen kötjük valamihez, mint például a gyerekvállalást a házassághoz. Hiába formai dolog, de úgy tűnik ez az, ami biztonságérzetet ad számunkra. Bármivel is kapcsoljuk össze hőn áhított vágyainkat, céljainkat, ez most akadályt képez.

Mi az, amit szeretnél, ugyanakkor feltételekhez kötöd?

Érdemes most felülvizsgálni kapcsolatainkat egy kicsit a realitások talaján maradva. Elhagyva a rózsaszín lányregények bódító, ám valóságtól elrugaszkodott eszményeit.

Munka, karrier vonatkozásában is ugyanez a helyzet: ha tudod, mit is szeretnél valójában, akkor el is éred.

Ehhez pedig érdemes elengedni a "ha ez és ez meglesz, majd akkor…" kezdetű gondolatokat. Olyan páncélok ezek, melyekről visszaverődik minden lehetőség.

Elérkezett a szembesülés ideje is: régóta nem vagy éppen rosszul működő kapcsolatainkban az önvizsgálat ideje. Amikor is a saját részünket vesszük górcső alá a másik fél hibáztatása helyett.

És vannak, akiknek a gyermekvállalás nehézségei okán érdemes ezt megtenni. Nagyon is úgy tűnik, hogy amit egységnek vélünk a kapcsolatban, inkább széthúzó párharc vagy rivalizálás. És most, amikor már épp feladnánk, a harmónia megteremtése eredményt hozna.

"Mert az értelem, ha egymagában uralkodik, korlátozó erő; és a
szabadjára engedett szenvedély olyan tűz, amely önnön elemésztéséig
lobog. Engedjétek hát lelketekben az értelmet a szenvedély magasába
emelkedni, hogy dalra keljen; És lelketek értelemmel kormányozza a szenvedélyt, hogy a szenvedély
minden nap új erőre kapjon, és miként a főnix, saját hamvai fölé
repüljön." Khalil Gibran