Heti üzenet 04.18.-04.24.

2022.04.15

"Sokféle erő van az emberek között, sokféleképpen ölik egymást az emberek. Nem elég szeretni, lelkem. A szeretet tud nagy önzés is lenni. Alázatosan kell szeretni, hittel. Az egész életnek akkor van csak értelme, ha igazi hit van benne. Isten a szeretetet adta az embereknek, hogy elbírják egymást és a világot." Márai Sándor

Hetünk energiája az erő. Az erő sokféle lehet, és sokféleképpen megnyilvánulhat. Jelen pillanatban annak az erőnek szükséges megnyilvánulnia, amire azt szoktuk mondani: "állj bele az erődbe!" Végre vedd elő azt a potenciált, mely benned rejtőzik (mindenkiben IS), és indulj el az élet naposabb oldala felé.

A múltban már ezerszer átrágtuk magunkat kapcsolataink útvesztőjén, legyen az családi, baráti, vagy munka kapcsolat. S bár nem mindig láttuk meg a fától az erdőt, és néha bizony kidobtuk a gyereket a mosdóvízzel, értsd: olyan kapcsolatok is holtvágányra kerültek, melyeknek lett volna létjogosultsága életünkben. Akárhogy is, de eljutottunk odáig, hogy végre az öröm, a harmónia állapotát és érzését választjuk, a különböző szenvedés programok helyett. 

A jelenben mindez egészen konkrét események formájában jelenik meg. Jelezhetik ezt a folyamatot családi viszályok, melyek a régmúltba nyúlnak vissza. Transzgenerációs mintákat igyekszünk most átírni, szakítva hagyományokkal és viselkedésmintákkal. Ugyanakkor a bennünk rögzült gondolati minták, idejét múlt gondolkodásmód útját állhatja ennek. Gondolok itt tekintélyelvűségre, és az erő pozíciójából történő mindennemű megnyilvánulásra. 

S bár igyekszünk begyógyítani sebeinket, úgy tűnik, van még tanulni valónk ezen a téren: a világ változóban van, és talán ezt nem mindenki veszi észre. Új energiák szele fúj, melynek mentén kell(ene) tovább haladni.

Megújítani kapcsolatainkat, melyben a kommunikáció újra szerepet kaphatna, smile-k és like-ok helyett. Akár úgy is, hogy érzékenyebbé válunk egymás rezdüléseire. A múltból vissza-visszatérő lehúzó próbálkozásokat tudatosabban kezelve, veszekedések helyett beszélgetni. Nem tudjuk még pontosan, hogy is kell ezt csinálni, hisz nincs rá begyakorolt viselkedés-készletünk. A gondolati nagytakarítás igen jót tesz ilyen esetekbe, mint ahogy az átértékelés. Nem az a lényeg, kinek van igaza, hanem, hogy megtaláljuk a közös igazságunkat, melynek mentén egy valódi, közös értékrenden alapuló kapcsolat alapjait tehetjük le.

Ehhez azonban új, tiszta energiák szükségesek, mely bölcsülést és változást feltételez. Ennek útját állhatják a múltból eredő elavult gondolati mintáink. A lapok alapján azt is megkockáztatom - kövezzetek meg érte, nem bánom - hogy a patriarchális viszonyok ideje lejárt. A cél egy befogadóbb, elfogadóbb és egymást segítő attitűd erősödése szerte a világban. És ezt nem csak a párkapcsolatok szintjén értendő

Kapcsolataink dinamikáját érdemes most alaposan végiggondolni, felülvizsgálni. Ott, ahol ez számunkra nem megfelelő, ideje a változás irányába elmozdulni. Legyen az olyan is akár, amely tőlünk is követel némi változást.

Minden, ami most körülöttünk zajlik, - legyen az, bármily negatív - azt próbálja felébreszteni tudatunkban és érzéseink szintjén, hogy az erő, annak agresszív, vagy elnyomó megnyilvánulása soha, semmilyen körülmények között nem lehet opció. Sem bennünk, sem körülöttünk.

"Magamhoz közelebb kell élni. Mindent, ami velem és körülöttem most történik, úgy nézni, mint egy felrobbanó műveltség utolsó reflexeit." Márai Sándor

Szeretettel: Györgyi