Heti üzenet 04.05.-04.11.

2021.04.04

"A magunk kis világában megteremthetjük a belső békét, az egyensúlyt, a harmóniát azáltal, hogy rendet teszünk belül és kívül is. Mert ahogy odabent rend van és béke, úgy elrendeződnek körülöttünk is a dolgok, és sokkal jobbnak találjuk a külvilágot is." Bagdy Emőke

Minden helyzetet kellő mértékben bonyolulttá tudunk tenni, ha eleget tipródunk rajta...., és ha már xarrá agyaltuk magunkat, elérkezhetünk a döntésképtelenség állapotába, megfosztva ezzel magunkat a harmonikus, kiegyensúlyozott létezéstől. S amikor mindez bekövetkezik, naná, hogy piszok vacakul érezzük magunkat!

Lehet ez egy olyan döntéshelyzet, amin rágódunk már egy ideje, sőt már a csontot rágcsáljuk, de még mindig úgy érezzük, hogy minden szempontot mérlegelnünk kell... ha így érzed, kérdezd meg magadtól, maradt-e még valamilyen szempont, vagy csak gyártod őket futószalagon?

Lehetnek napi szintű megoldandó feladataink, melyek most kissé felhalmozódtak, s nem nagyon látunk ki belőle. Lehet ezen stresszelni, csak nem érdemes. 

Ajánlatos visszahúzódni, alaposabban szemügyre venni a helyzetet. Gondolatban kicsit lépj hátra pár lépést, és szemléld a szituációt kívülről. Mintha a nézőtéren ülve néznéd életed filmjét. Ebből az aspektusból észreveheted mindazt, ami elkerülte eddig a figyelmed. Van mit átértékelni most bőven: az eddigi nézőpontokat, meggyőződéseket, fixációkat, és a belénk vésődött, megmerevedett gondolatvírusainkat. Ha mindezt most a szembesüléstől való félelmedben elveted, és belemerevedsz hitrendszereid szilárdnak hitt várába, elzárod magad az élet adta lehetőségektől. Egy szakasz most lezárul, a számvetés ajánlatos, hogy bölcsebben induljunk tovább.

... mert most lehetőség adatik arra, hogy lelkünk tere megnyíljon végre. Biztonságban érezve magunkat közeledni tudjunk egymáshoz. Megteremtsük azt a közeget, melyben biztonságos létezni számunkra. Bölcs rálátással észrevenni azokat, akikben bízhatunk. Bizalommal tekinteni a világra, s merni megmutatni magunkat.

A lehetőségek adottak: munkában, új ismeretségek terén, s belső fejlődésben egyaránt. A feladat most egyensúlyban maradni, s nyitottabbá válni. A külvilágra, az élet nyújtotta lehetőségekre. Észrevenni őket, és élni velük.

Az belső egyensúly megteremtése az átértékelés által könnyebb. Amikor a tapasztalásból fakadó érzelmek túláradnak bennünk, érdemes feltenni a kérdést: mire tanít ez a dolog engem, mi a pozitív hozadéka? Semmi sem értelmetlen az életünkben, mindennek megvan az oka és célja.

Aminek meg kell történnie, az megtörténik, amit meg kell tapasztalni, az elérkezik hozzánk. Lehet, hogy most úgy érzed, nehéz időszakon mész át, de ott van benned az erő a megújuláshoz. A dolgok letisztulnak, kívül-belül egyaránt.

Csodás hetet és erőt kívánok Nektek! Györgyi

Szeretnék időpontot egyeztetni

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.