Heti üzenet 04.04.-04.10.

2022.04.02

"Minél több ember hisz a szabad akaratban, hogy az érzéseik valamilyen misztikus spirituális képességet képviselnek, annál könnyebb manipulálni őket, mert nem fogják azt gondolni, hogy érzéseiket valamilyen külső rendszer manipulálja." Yuval Noah Harari 

Az erők eredője

Hetünk energiája egy figyelmeztető jelként értelmezhető leginkább. Egy csapdahelyzet, amely nem csak a fizikai síkon érezhető, hanem megnyilvánul gondolati mintáinkban is. A ravaszság, a hazugság, az igazságtalan és egyenlőtlen helyzetek megjelenése, melyből hiányzik a fair play. Úgy csinálunk, mintha lenne, de valójában nem létezik. Tudjátok, amikor felezünk: enyém a 60%, tied a 40%..... Nos, valahogy így próbálkozunk alkudozni a sorssal. Gondolati szinten is megjelenik mindez: vágyunk az egyensúlyra, a harmóniára, a biztonságra (talán erre a legfőképp), a kiegyenlítődésre, de úgy tűnik, ennek nincs meg bennünk a realitása. Szeretnénk azt hinni, hogy igen, de valójában légvárakat építünk. És persze nem annyira kellemes mindezt beismerni.

A múltban sokan éreztük úgy, hogy mind lelkileg, mond pedig anyagilag egy olyan "agyonnyomó" miliőben kell léteznünk, melyek gátolják a megerősödésünket, és finoman szólva sem támogató. Így aztán búcsút mondtunk eddig biztosnak vélt meggyőződésnek, átírtunk magunkban bizonyos hiedelmeket. Felismertük (remélhetőleg minél többen), hogy kitörni ebből a helyzetből csak az önmagunkért és sorsunkért történő felelősségvállaláson keresztül lehetséges. Ez sokaknak nehéz felismerés volt, és gyakoribbá váltak a pszichés megbillenések. Ugyanakkor, akiben megvolt a készség a változásra, változtatásra, képes volt megoldani ezeket a problémákat.

Az elmúlt időszak felerősítette félelmeinket, szorongásainkat, és sokan a változások kapcsán anyagi jellegű veszteségeket is megtapasztaltak. 

Jelen helyzetben a megújulás lehetősége akkor lehetséges, ha szív útján, a szeretet útján haladunk tovább. Talán elcsépeltnek hangzik mindez, hisz annyiszor hallottuk már, de én is csak ezt tudom mondani. A belső újjászületéshez tiszta energiák kellenek. E nélkül nincs továbblépés. A bevezetőben említett önáltatás, önbecsapás az, ami meggátol ebben. A kiegyenlítődésben benne vannak az előrevivő, marsikus energiák és a megtartó föld energiák is. Ennek az egyensúlya kell (kéne), hogy megvalósuljon.

És jelen pillanatban a múlt tapasztalataiból fakadó negatív érzéslenyomatok, és a gondolati csapdáink - melyeket önáltatássá növesztettünk -, nem engedik meglátni a valódi lehetőségeinket, és megoldásokat. Sokkal borúsabbnak látjuk a helyzetet, mint ami valójában. "Ott van a szemed előtt, csak nem látod" tipikus esete ez.

Valójában tudjuk, hogy szükség van megújulásra, a hatalom, az erő fogalmának újradefiniálására. Mind kapcsolatainkban, mind pedig globálisan. Tisztában vagyunk vele, hogy szükség van a változásra, egy új ciklus elindítására. Úgyis mondhatnám sorsszerű ez a változás. A probléma "mindössze" annyi, hogy nincsenek meg az ehhez szükséges tiszta energiák. Erőtlenül, haloványan fénylik, vagy inkább sejlik csak az, aminek fényesen világítania kéne.

Az újnak és a réginek az egymásnak feszülése zajlik most, és mi magunk is e kettő között billegünk. S bár nem tűnik rózsásnak ez a helyzet, valójában ez a legjobb, ami történhet. Kiegyenlítődésre van szükség: a régi és az új előrevivő szinergiájára. A yin és yang együttműködésére. A Mars cselekvő, megvalósító erejére, és Földanya megtartó, befogadó biztonságára.

Egymásnak feszül most ez a két erő, bennünk is, kapcsolatainkban is és globálisan is.

Mindent megteszünk belül és kívül is, felhasználva a téveszmék, intrikák, (ön) hazugságok és (ön) megtévesztések eszközét. Míg a másik oldalon pedig jól kimunkált, rafinált és kreatív válaszok születnek minderre.

Ha ezekre a felesleges körökre van szükség ahhoz, hogy egy harmonikusabb, egyensúlyi állapot megszülethessen végre, hát legyen így.... csak legyen meg végre az egyensúly, mert a kibillentség bármely irányba, csak tévutakra visz.

És mivel nem akarjuk ezeket a konszenzusokat, hát szembesülhetünk olyan sakk-matt helyzetekkel, amelyekben kénytelenek leszünk rá....

Szeretettel, Györgyi