Heti üzenet 03. 27.- 04. 02.

2023.03.26
"Meg kell ismerni a gyökereinket ahhoz, hogy megértsük azokat a mély belső motivációkat, melyek mentén éljük az életünket. S ha szükséges, megváltoztatni ezeket, hogy egy teljesebb és boldogabb életet élhessünk."

A készség és az erő, mely sorsod fomálásához kell, benned van...

Hetünk lapja a Vessző, mely a külső és belső konfliktusok megjelenését jelzi számunkra. Amennyiben belső konfliktusok színtere most a lelkünk, akkor ezek már-már az önsorsrontásig képesek fokozódni. Éppen ezért szükséges tudatosan hozzáállni helyzetünkhöz. Az anyagi világban pedig vitás helyzetek megjelenése vagy erősödése várható. Leginkább elnyomott érzéseink jelentik most a probléma gyökerét és elérkezett az ideje annak, hogy megmutassuk belső erőnket, érvényre juttassuk mindazt a belső értéket és gazdagságot, mely bennünk lakozik. Az anyag szintjén pedig végre a belső feszültségek és önsorsrontó viselkedés és gondolkodásmód helyett erőinket az anyagi bőség megteremtésére koncentráljuk.

Ehhez belső ellentmondások feloldása szükséges: a szűkösség, a veszteség állapotából eljutni a bőség érzés állapotába. Meggyógyítani mindazon múltbeli sérüléseket és veszteség élményeket, melyek alapján elhittük magunkról, hogy mindössze ennyit érdemeltünk.

Első lépésben elengedni gátló, negatív érzéseket. Bízni a gondviselés erejében, és önmagunkban. A meditáció, a pozitív megerősítések segíthetnek mind ebben. 

Múltunk, családi "örökségeink" terheit lepakolni, melyet generációk óta cipelünk magunkkal és meghatározzák gondolkodásmódunkat, és döntéseinket, választásainkat. Nincs szükség már ezekre az ósdi, elavult mintákra, melyek mentén csak a nehézségeket teremtjük életünkben.

Amint szívünkben megjelennek a pozitív érzések, a tiszta szándék, és a belső harmónia, életünk egészen más irányt vehet.

Konkrét feladat most a szavak szintjén is kibontakoztatni belső teremtő erőnket. Talán még kötnek azok a generációs minták, melyek mentén elhittük, hogy nekünk csak ennyi jár és nem több. … hogy nekünk térdet kell hajtanunk, és nem jár az önérvényesítés szabadsága.

Éppen ezért fontos lenne a konfliktusainkban észrevenni az ismétlődő helyzeteket és kiállni magunkért. Kimondani, megmondani és nem otthon puffogni a fotelban… Mindez csak akkor lehet hatékony, ha végig megyünk azon az úton, mely felébreszti bennünk azt a belső erőt, melynek kisugárzása megkérdőjelezhetetlenné teszi kimondott szavainkat és cselekedeteinket.

Éppen ezért ildomos most a kommunikációnkra nagyobb hangsúlyt fektetni. A belső határozottsággal párosuló szelíd önérvényesítés elsimíthatja konfliktusainkat. Ehhez a belső állapothoz pedig az út befelé, önmagunk felé vezet.

Képviselni saját igazságunkat úgy, hogy közben másokét is figyelembe vesszük.

Ezen a héten lehet érvényre juttatni bátran az elképzeléseinket kapcsolataikban, legyen az üzleti, baráti vagy családi vonatkozású. Lehet bátran fizetésemelést kérni.

Ebben leginkább az apai ágon felmerülő minták akadályozhatnak. Éppen ezért most az apával való kapcsolaton és az apai ág átörökített mintáin lenne fontos dolgozni.

A kérdés csupán az, hogy elhiszed-e, hogy van benned annyi erő, hogy eljuss oda, ahol képes vagy megváltoztatni az életed…?

Szeretettel, Györgyi