Heti üzenet 03.25.-03.31.

2024.03.24
"A siker belülről fakad: amikor bennünk rend van, kint is helyükre kerülnek a dolgok. A siker feltétele pedig a szemlélet, hozzáállás, kitartás, rugalmasság, felelősségvállalás és a folyamatos fejlődés képessége."

Hetünk energiáját a Nap lapja adja, mely most a kiteljesedést, a belülről kifelé teremtés képességét, vágyaink beteljesülését szimbolizálja.

Ehhez támogató energiák is érkeznek, mely lehet életünk bármely területéről érkezhet. Támogató főnök vagy anya, vagy egy olyan személy, akire anyaként tekintünk. Erősödik bennünk a vágy, hogy megéljük életünkben ezt a teremtő minőséget.

Annál is inkább, mert valóban szükségünk van erre jelenlegi helyzetünkben, amikor is intrikák, pozícióharcok, vagy konkurencia harcok vannak jelen. Így a folyamatban biztonságban érezhetjük magunkat, a családi támogatottság vagy a minket körülvevő segítő, támogató közeg által. Ez adja belső stabilitásunk egy alappillérét. Így tudunk cselekvő, teremtő utat választani a meghasonlás és a áldozatszerep helyett. Elindulhatunk a megoldáskeresés felé. Ez az, ami fordulópontot hozhat, melyben szövetségek, barátságok köttethetnek. Ettől válik igencsak sikergyanússá a mostani helyzet.  

Ugyan ez a fajta áskálódós, konkurens energia nagyon is erőteljes, ez idáig talán nem is vettük észre. Ám a segítők azért sorakoztak fel az életünkben, hogy végre észrevegyük a történések mögötti valós tartalmakat. Megláthassuk, mi az, ami ilyen labilissá tett mostanában bennünket. Ezek a konfliktusok sorsszerűen nehéz helyzetek, melyekből most tanulhatunk.

Mert bár szemünk felnyílik a valóságra, ám az ebből eredő belső feszültség és stressz alól nehezen mentesítjük magunkat. Ezek a felismerések erősíthetik bennünk a gondolatot, hogy csapdahelyzetben vagyunk. Itt az ideje az önérvényesítésnek. Kapcsolatainkban az alá/fölé rendeltség helyett partneri viszonyokat alakítsunk ki. És mivel a helyzet valóban nem őszinte és meglehetősen kusza, így az is hasznos, ha mi magunk is a kreatív találékonyság eszközeit alkalmazzuk.

Ami most a legfontosabb: a belső egyensúly megteremtése egy kiegyensúlyozatlan, hazug és káoszos helyzet közepette. Amint ez sikerül, tulajdonképpen minden IS sikerül.

Leválva az áldozat szerepről, búcsút inthetünk egy terhelő, nehéz helyzetnek. Ez a búcsú lehet egy új fellélegzés és megkönnyebbülés, hiszen régi viselkedésmintákat, berögzült hiedelemrendszereket engedünk el. De lehet, hogy ezzel együtt - kilépve a várakozás köréből – kezünkbe vesszük sorsunk irányítását és cselekvésre szánjuk el magunkat.

Ez lehet egy belső változás következtébe létrejövő új viselkedésminta, de akár a helyzet teljes elengedése is.

Mindenképpen búcsút inthetünk most méltatlan és érdemtelen kapcsolatoknak.

Régóta magunkkal cipelt nehéz terheket tehetünk most le, mely egyben sikerünk záloga is.

Mivel három segítő kártya is megjelent, mindenképpen érdemes most ebbe a folyamatba segítőket bevonni a siker érdekében.