Heti üzenet 03.22.-03.28.

2021.03.21

"Ha az ember a kezében tartja valakinek a szívét, és nem csupán egy sebészi beavatkozás erejéig, hanem életfogytiglan, az a szakmai követelményeken jócskán túlmutató, rendkívüli felelősség." Cecelia Ahern

Amikor kiraktam a kártyákat, egy pillanatra elbizonytalanodtam.... aztán az jutott eszembe, meg kell nézzem az aktuális bolygóállásokat! És íme...

"Március 21-től a Nap és a Vénusz együtt állnak, majdnem egy hónapig - ráadásul a szenvedélyes Kos jegyében......"

Lenormand kisasszony most sem tévedett! (szerintem sosem szokott )

Hetünk energiája a szerelem, a párkapcsolat témája köré szövődik, meglehetősen erőteljes energiákkal. Nem "csak" ezek a témák vannak terítéken, hanem a férfi-női energiák, megélések. Az évezredek sztereotípiái, szerepei vannak most átalakulóban, s az élet olyan kapcsolatokat, férfiakat/nőket sodor most utunkba, melyek ezek megváltoztatására sarkallnak bennünket.

Korántsem rózsaszín felhőcskékre és fehér lovon vágtató lovagokra érdemes most számítani. Leginkább kisebb-nagyobb feszültségekre, melyek a bennünk élő vágyak és a cselekedeteink között feszülnek. Ide sorolva azokat a dolgokat is, melyeket már meg kéne lépni végre.

Itt az ideje búcsút mondani azoknak az évezredes szerepeknek, melyek a "kemény, macsó" feliratot hordozzák. A megújulás alappillére most az, hogy őszintén, tisztán mutassuk meg magunkat, pont olyannak, amilyenek valójában vagyunk. Felvállalva mindazt, ami lelkünk mélyén rejtőzik. Engedni és elengedni. Engedni az érzésink hívó szavának, és elengedni azokat a múltbeli emléklenyomatokat, melyek azt sugallják nekünk, hogy ezek az álarcok biztonságot nyújtanak számunkra.

Amíg álarcaid vélt biztonságában próbálod életed hajóját navigálni, elválasztod magad mindattól, mely tiszta, őszinte minőségként jelenhet(ne) meg az életedben. 

Itt az ideje górcső alá venni önámításainkat, önhazugságainkat, melyek tehetetlenségi ereje egyfajta döntésképtelenségbe torkollik.

Elengedni a bűntudatot, mely eddig akadályozta tisztánlátásunkat, és dönteni végre.

A döntés egyben jelöli ennek a folyamatnak a végét is, melyben begyógyulhatnak lelki sebeink, ha és amennyiben képesek vagyunk elengedni azokat a társadalmi elvárásokat, melyeknek eddig mindenáron meg akartunk felelni.

Érdemes most megvizsgálni ezen elvárások létjogosultságát. Feltenni a kérdést:

  • Ez valóban az én kompetenciám?
  • Kinek a terheit hordozom?
  • Kinek a sorsát élem?

Nőként pedig itt az ideje beleállni a saját erőnkbe végre. Abba a női energiába, mely erő és hatalom is egyben. S használni önmagunk és mások érdekében, és támogatására. Semmi praktika, semmi játszma. Csak engedni, hogy megnyilvánuljon ott és akkor, amikor annak ideje van. Mint a madarak, amikor kiterjesztik szárnyaikat, felhasználva az áramlatok erejét. Felismerve önmagunk és a világ működését leszünk képesek ráhangolódni azokra a férfiakra, akik csak arra várnak, hogy elfogadjuk és befogadjuk szívüket.

Kértem egy összegző lapot is minderre, és a Kígyó lapja jelent meg. Dolgunk lehet itt most az alábbiakkal:

  • szerelmi háromszögek, elvarratlan szálak
  • korlátozó tudatalatti tartalmak
  • félelmek
  • tévutak
  • félrevezetés

Választhatsz, Rád melyik vonatkozik leginkább? Illetve lehetőséged van most választani a régi és az új metodika között.

"A legfontosabb dolog a világon, hogy hajlandó légy föladni azt, aki vagy, azért, akivé válhatsz." Müller Péter

Csodás hetet kívánok Nektek! Györgyi