Heti üzenet 03.21.-03.27.

2022.03.18

"... Isten az Értelemben nyugszik.... Isten a Szenvedélyben mozdul...

És mivel mind egy-egy lélegzet vagytok Isten kebeléből, falevelek vagytok Isten erdejében, néktek is az értelemben kell nyugodnotok és a szenvedélyben mozdulnotok." Khalil Gibran


Hetünk fő energiája ismét a női energia, de ez most egy másképp megnyilvánuló formában jelenik meg számunkra. Itt az elfogadás, és a befogadás mellett felsejlik a siker lehetősége. Amikor mindaz, ami bennünk van, megjelenik a külvilág felől érkező reakciókban is. Vagyis a tükör effektus. S most megtapasztalhatjuk a környezetünkből érkező támogató, segítő erőket, ha elfogadjuk és megengedjük magunknak.

A jelen helyzet nem más, mint a lelki/anyagi bőségben való létezés örömteli ígérete szívünkben. Az a fajta áramlás, melyben - támogató környezetünk segítségével - megtalálhatjuk a megoldást, kiutat egy bizonytalan helyzetből. Amikor úszunk az árral, és engedjük, hogy a siker és boldogság érzete magával ragadjon bennünket. Ehhez fontos azonban, hogy búcsút intsünk negatív, pesszimista gondolatoknak. Kitörjünk abból a lehúzó érzés-börtönből, melybe saját magunkat zártuk be.

A múltban megélt nehézségek válaszút elé állítottak: ha változást szeretnénk az életünkben bizonyos kérdéseken nem árt elmerengni, mélyebben! Maguk az akadályok is azért jelentek meg, mert nem láttuk a fától az erdőt, és ez döntésképtelenné tett. Mindez talán nem is zavart annyira bennünket, hisz jó érzékkel próbáltuk kicselezni a sorsot (amúgy nem igen lehet, mindig az orrunk alá dörgöli a megoldatlan témákat, helyzeteket). És egy új helyzet, vagy esemény, vagy egy új kis jövevény a családban megértette velünk, hogy nem babra megy a játék. S ennek nyomában megjelenő önvád, tépelődés és önmarcangolás mocsarából kéne most kigyógyulni végre. Élni a támogató és segítő erőkben rejlő lehetőségekkel. Hallgatni azokra a bölcs, - és nem mindig logikus, sőt felettébb nem racionális - női gondolatokra, melyek csak úgy előbukkannak. És bár felülírják időnként a józanész logikáját, de előre vivőek és siker-gyanúsak.

Olyan ez, mint amikor a férfi tüzét táplálja a nő, védelmező, tiszta, gondoskodó energiákkal, és az intuíció erejével.

Tudja ezt a férfiember, nagyon is jól, csak lehet, elfogadni nem könnyű.... Érdemes levetni ezeket a régi viselkedés mintákat, búcsút inteni a múltbéli tapasztalatok sártengerétől, és csak megengedni ezt a folyamatot.

Mindehhez persze némi dolog változtatásra szorul: a múlttal mindaddig van dolgunk, míg meghatározzák jelenlegi vélekedéseinket, és cselekedeteinket. Érdemes most sorra venni múltunk azon szereplőit, melyek még kísértenek: akár azzal, hogy újra és újra felbukkannak életünkben, mely nyilván nem véletlen. Vagy megjelennek álmainkban, vagy ha egyik sem, akkor keresgélni lelkünk szegleteiben: hova is bújtattuk el őket? A megbocsájtás energiája tudja bennünk átírni a bizonytalanság és a veszteségtől való félelem érzéseit. Ebben a folyamatban pedig ne bánjuk, ha a bensőnkben zajló átrendeződés megjelenik a külvilágban is: átalakulnak a köreink, s lesznek, akik eltávolodnak. Így van ez rendjén, hisz a belső változások a külvilágban is megjelennek óhatatlanul.

Merjünk jó szívvel lezárni olyan kapcsolatokat, melyek eddig is inkább voltak nehézkesek és problémásak, semmint szívderítőek.

Az átrendeződések és az új egyensúly kialakulásának idejét éljük. Mely most úgy tűnik, próbára teszi az erősebbik nem azon hiedelmeit, milyen is egy erős férfi...? Hát olyan erős, hogy nem fél hallgatni a szív szavára, nem fél meghallani a belső útmutatást, melyet intuíciónak hívnak. És olyannyira erős, hogy mer elfogadni támogatást, útmutatást, mert tudja, hogy együtt a legerősebbek.

Ez egy általános elemzés, mely nem biztos, hogy mindenkivel rezonál. Ugyanakkor, ha Te is úgy érzed, hogy az egyensúly kapcsolataidban hiányzik, várlak szeretettel, egy személyre szabott elemzésre.

Csodás hetet kívánok Nektek, Györgyi