Heti üzenet 03.15.-03.24.

2024.03.15

"Amikor megteremteni vágysz valamit az életedben, szükség van jól formált célokra, melyek összhangban vannak lelked legmélyebb rezdüléseivel. Szükség van az esetleges buktatók feltárására is, melyek leggyakrabban nem kívül, hanem belül, önmagadban keresendők."


Az alapenergiát a Róka lapja adja, jelentése nagyon sokrétű. Jelen helyzetben a csapdahelyzetek és a nem tisztességes megoldások lehetőségére hívja fel a figyelmünket. Nyilván ebben benne van a ravaszság és az élelmesség is. Vagyis, ha ilyesmivel szembesülünk, akkor érdemes egy másik nézőpontot is figyelembe venni: a Róka élelmes és leleményes. Nem azért lopja el a tyúkot, mert gonosz, hanem mert éhes. És ebben az értelemben számára a cél szentesíti az eszközt. Keresi a helyét, a lehetőségeket és nincsenek gátlásai. Akár velünk szemben alakul ki ez a fajta attitűd, akár mi vagyunk a róka, tudatosságra van szükségünk, ítélkezés helyett.

Tudatosan és asszertíven kijelölni a határainkat, felállítani a "védelmi bástyákat", óvni az értékeinket, legyen szellemi-lelki vagy anyagi. Saját érdekérvényesítésünk esetén pedig figyelni arra, hogy ez másoknak ne okozzon kárt.

A lapok alapján ezek a szituációk tipikusan és leginkább most a munkahelyi környezetben jelenhet meg, de nem kizárólagosan. 

Mindenképpen szükséges lezárni ezeket az energiákat, vagy megszűntetni azokat a körülményeket, melyek ezt okozzák. A lezárás lehet egyben egy új kezdet is, melyre szükség van, hiszen megbetegítő energiák ezek. Ehhez leginkább önmagunk bölcs, spirituális énjére van szükség: amikor figyelembe véve érzéseinket teremtünk magunkat új valóságot. Ez pedig nem illúzió, hanem varázslat, a mágia művészete, mely a sorsalakítás képessége.

Lelki szinten most vágyaink felé mozdulunk, mely a tiszta helyzetek kívánalma bennünk. Mentes a hazugságoktól, de az önámítástól és az illúzióktól is. Jelenleg még nem látjuk tisztán, mi is lehetne ez.

Minden lehetőségünk megvan arra, hogy egy jó döntést hozzunk, egy új utat válasszunk és végre ragyogjunk. Ez az a helyzet, amikor valódi énünk képes megnyilvánulni, anyagi szinten megélhetővé válik az, ami/aki valójában vagyok.

Ebben a helyzetben a túlzott elfogadás az, ami nehezítheti a helyzetünket. Amikor hamarabb fogadjuk el mások állaspontját, mint a saját érdekeinket. Az érzelemmentes, kívülről szemlélő objektív nézőpont most segíthet ennek feloldásában. Ez tulajdonképpen az a bizonyos egészséges önzés.

Ebben szükségünk lehet segítő támogatásra. Ha hajlandóak vagyunk elfogadni mások segítségét vagy útmutatását. Mert ki kell alakuljon bennünk egy egyensúlyi állapot, melyben érvényt szerzünk alapvető lelki-anyagi szükségleteinknek, azokat képesek vagyunk előtérbe helyezni. A mártír szerepet letenni, a szükségtelen önfeláldozást elengedve.

Ha képesek vagyunk a bőség állapotában létezni és úszni az árral, akkor mindez sikerülhet. Képesek vagyunk magunkat kivonni a külvilág hatásai alól. Úgy létezni a világban, hogy ne akadályozzak másokat és engem se tudjanak korlátozni. A létezésnek ez a módja megerősítő pozitív kapcsoltok és sikerek forrása. Ekkor leszek képes egy közösség, egy kollektíva részévé válni.

Ebben benne vannak ígéretes lehetőségek, melyek akár a semmiből bukkannak elő.

Mindennek csak a szűkösség érzet, az ismeretlentől való félelem szabhat gátat.

Amikor keressük a helyünket a világban – legyen az egy munkahely, vagy a létezésnek egy másfajta módja – alkalmassá kell váljunk arra, ami után vágyakozunk.