Heti üzenet 03.15.-03.21.

2021.03.15

"Amint elkezdesz felelősséget vállalni önmagadért, elkezded levetni álarcaidat. Mások megzavarodnak, mert mindig voltak elvárásaik feléd, amelyeknek mindig megfeleltél. Most úgy érzik, kezdesz felelőtlenné válni." Osho

Az ókori görög színházban a színészek maszkot viseltek a színpadon, így igazodva az általuk megszemélyesített szereplőhöz. Egy színész több szerepet is játszott egy színdarabban, így időnként maszkot váltott.

Nos, valahogy így vagyunk ezzel mi is a való életben. Vannak maszkjaink, melyeket magunkra öltünk: amikor munkába indulunk, amikor hazaérünk, s más-más énünket mutatjuk a világ felé, a barátainknak, a szerelmünknek, a gyermekeinknek.... s ki tudja még hány ilyen maszkunk, álarcunk van, melyet naponta többször is cserélünk?

Meglehetősen beszédes, hogy a maszk latin neve: persona. Valahol minden maszkunk személyiségünk egy-egy része, s olyannyira hozzánk nőnek az évek alatt, hogy tulajdonképpen el is felejtjük, kik is vagyunk valójában...?

A kissé hosszabbra sikeredett bevezető után nem nehéz kitalálni, hogy hetünk témája az álarc, amit mindannyian viselünk, eltakarva ezzel a külvilág, s időnként önmagunk elől is valódi énünket, érzéseinket.

Látszólag csak egy könnyed mozdulat levenni a maszkot, de kezünk nem lendül addig, míg lelkünk el nem hiszi: önmagamért is szerethető vagyok. ... hogy akkor is szerethető vagyok, amikor épp gyenge vagyok, elkeseredett, vagy dühös. Ez akkor kezdődik, amikor képesek vagyunk az önszeretetre. Amikor már nem akarunk mások lenni, mint akik valójában vagyunk, s már nem félünk megmutatni magunkat. Kinőttük a szerepeinket, s feszítenek, mint egy szűk ruha.

Bölcs megértéssel tapasztalhatjuk, hogy kapcsolataink ezen a ponton megváltoznak. Lesznek, akik hiányolják majd a megszokott maszkokat, álarcokat, s így kissé eltávolodunk egymástól (vagy nagyon is). S az élet megajándékoz bennünket olyan emberekkel, társakkal, kik szintén megelégelték és eldobták álarcaikat. Ideje van az őszinte, nyílt kommunikációnak, s úgy összességében egy másfajta létezésnek.

Épp ezért most ne bánd, ha kapcsolatok szűnnek meg, emberek maradnak el mellőled, mert ahogy eldobod maszkjaidat, úgy változol. S ebben a változásban nem mindenkit tudsz magaddal vinni. Helyette jönnek mások, kik az új rezgéseidre rezonálnak.

Lehetőségünk van most megteremteni magunkban egy olyan harmonikus állapotot, melyben megerősödik az önmagunkba vetett hitünk. Ezek a változások sikereket hozhatnak életünkben. S ezek most kézzel fogható, külvilágban megjelenő sikerek lesznek. Amikor a bennünk végbemenő változások az anyagi világban is jól láthatóan manifesztálódnak.

...mert a létezésnek egy másfajta módja mellett döntöttünk.

P.s.: jelen időkben a maszk-kérdés másfajta kontextusban is igencsak aktuális. Aki úgy érzi, helyettesítse be nyugodtan... ez a lap ugrott ki a pakliból... no.

Csodás hetet kívánok Nektek! Györgyi

         Szeretnék időpontot egyeztetni

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.