Heti üzenet 03.13.-03.19.

2023.03.12

"Fura dolog az agy. Erről a helyről ered minden, de senki nem képes behatolni a másikéba. Ezért van az, hogy kommunikálni kell. Az állatokkal nagyon egyszerű nyelvet használunk. Ilyeneket, hogy: "ül", "marad", "nem". De egymás közt bonyolultabb a helyzet. Nem mindig azt mondjuk, amit akarunk, és van, amikor zavaros üzeneteket kell megértenünk. Vagy elölről kezdeni. De bármennyire nehéz, és bármilyen sok a félreértés, az a kötelességünk, hogy tisztázzuk a dolgot. Mert hiszen mi tanítjuk az embereket, hogy bánjanak velünk. Ami azt jelenti, hogy a kommunikáció felelőssége nem a többiek vállán nyugszik. Hanem a miénken." A férfi fán terem c. film

Kommunikáció, mint kapcsolataink alapköve

Hetünk alapenergiáját a horgony lapja adja, mely jelzi számunkra, hogy itt az ideje lezárni egy ciklust az életünkben, hogy egy újabb a kezdetét vehesse. Ez most az "öntsünk tiszta vizet a pohárba" energetikája. Amikor tisztázni lenne érdemes a dolgokat: az összekuszálódott, zavaros kommunikációt, az értetlenséget. A tiszta helyzetek megteremtése a tiszta kommunikáció eszközével lehetséges csak. És ez hozhat olyan megoldásokat, melyek mindenki számára megfelelőek lehetnek.

A lapok egy támogató energiát jeleznek mindehhez és nem csak a közvetlen környezetünk segítő szándékát. Hanem égi, szellemi segítőink sugallatait és útmutatását, ha meghalljuk végre. Ez segíthet lezárni egy időszakot, ahol a homályos és nem egyértelmű kommunikáció nehéz helyzeteket teremthetett.

Ehhez azonban választanunk kéne azt a lehetőséget végre, hogy hallatjuk a hangunkat, hogy elmondjuk és kimondjuk végre, amit eddig nem. Elvágva ezzel a tekintélyalapú, és korántsem erőszakmentes kommunikáció és viselkedés szálait. Nehéz helyzeteket és feszültségeket tudunk most feloldani ezzel. Az összefogás és az együttműködés szálai lassan alakulnak ki, fokról fokra. Ám az egészen bizonyos, hogy elindul egy folyamat. Amelyben más utak, lehetőségek kínálkoznak majd.

És könnyen lehetséges az is, hogy bizonyos kapcsolatokat – leginkább baráti szálakat – elvágunk. Nehéznek és nyomasztónak érzett kapcsolatok ezek, melyekben alárendeltnek vagy elnyomottnak érezhettük magunkat.

Szellemi szinten pedig az intuíciónk és érzékelési képességeink növekedése egyre inkább arra sarkallhat, hogy szűkítsük kapcsolataink körét.

Egy új időszak veszi most kezdetét, melyben másképp tekintünk a kapcsolatokra, és más szempontok érvényesülnek. Könnyen lehetséges, hogy mindez arra késztet bennünket, hogy kilépjünk baráti társaságokból vagy olyan spirituális körökből, melyeket már túlhaladtunk.

Nem kell feltétlen most és azonnal lépni. Érdemes időt szánni a végleges búcsúra. Lassú átmenet és az ellentétek áthidalásának lassú megoldása rajzolódik most ki.

És mindez érintheti a munkánkat, hivatásunkat. Ahol nem érezzük a támogatottságot és lojalitásunk apadó félben van. A kevésnek bizonyuló anyagiak sem növelik az elkötelezettségünket.

Azért is érdemes most a megfontolás és kivárás felé mozdulni, mert nézőpontunk túlságosan szubjektív, és nem látunk tisztán. A semleges hozzáállás, az objektivitás segít majd nekünk az elmozdulásban.

Akármerre is vesszük az irányt, megyünk vagy maradunk, fontos, hogy úgy érezzük, a helyünkön vagyunk. A megállapodottság, a biztonság érzése az, ami most lényeges számunkra. Ha ezt az érzést keressük, bárhol is találjuk meg, ott a helyünk.

Éppen ezért a megújulás a meglévőben is egy választható lehetőség.

Szeretettel, Györgyi