Heti üzenet 03.07.-03. 13.

2022.03.08

"Szabadságodban áll meggondolnod magad. Választhatsz másik jövőt, vagy másik múltat." Richard Bach

Hetünk energiája az erő. Nem csoda, hisz a minket körülvevő világban most az erő dominál: s annak épp az elnyomó, agresszív aspektusa kerül előtérbe. Ugyanakkor jelenti ez azt is, hogy itt az ideje annak, hogy végre mi is megtaláljuk magunkban az erőt, amit használhatunk arra, hogy megerősödve kerüljünk ki nehéz helyzetekből. És használhatunk arra is, hogy másokat segítsünk. És beszélhetünk még a mentális erőről, mely gondolataink által történő teremtésben nyilvánul meg. S mint minden ilyen, ez a folyamat is hatással van/lesz a környezetünkre, szűkebb és tágabb értelemben egyaránt. Befolyásolja azt az energia mátrixot, melyben élünk. Nos, ez az erő most leginkább ebben az értelemben nyilvánul meg, annak pozitív vagy negatív értelmében egyaránt. Beszélhetünk itt erőteljes mentális manipulációról, mely azonban nem hozza meg a várt eredményt: az emberek egyre nagyobb része kezd gondolati önállósággal rendelkezni. S beszélhetünk arról, hogy végre ráébredek arra, hogy gondolataim milyen erőteljes megvalósító energiát hordoznak.

Ami jelenleg történik, az nem más, mint a nyers, férfias (marsikus) energiák erőteljes megnyilvánulása, melynek szándéka inkább elnyomó és agresszív, sem mint támogató. (finoman fogalmaztam...) Nélkülözve persze a formális és hivatalos utat, megnyilvánulása inkább a háttérben - úgyis mondhatnám - titokban zajlik. Nélkülözi a tiszta eszközöket, és sokan érezhetjük úgy, hogy a maradék illúziónk is elveszni látszik. Célja pedig inkább pillanatnyi, semmint tartós értékek, érdekek mentén halad. Megjelenhet itt a rivalizálás vagy párharc energiája, mely egó-ütközések fájdalmas sorozataihoz vezethet, egy tartalmas és mély kapcsolódás helyett. 

A múltban sikerült elengedni félelmeket, manipulatív kapcsolatokat lezárni, téves hiedelmeket újraírni, vagy legalább is elkezdtük, hozzáláttunk és gyürkőzünk vele. Tesszük mindezt azért, hogy kapcsolatainkat más alapokra helyezzük: a közös értékek és érdekek mentén szövődő társulások és partnerségek ideje érkezett el. Talán épp ezért is tombol ilyen agresszíven ez az elnyomó és manipulatív energia most, hisz a végét járja, egyre inkább veszít erejéből.

Ez a lezárás új lehetőségeket és a változás útját nyitotta meg számunkra. S az út végén valóban a bőség energiáival találkozhatunk, annak minden megnyilvánulási formájában.

Jelenleg ennek a lezárási folyamatnak a végén és erőnk újraéledésében vagyunk. Lehet ez a folyamat fájdalmas is, hisz a lezárás, és a szálak a végleges elvágása, ha rövid időre is, de nehéz. Segíthetjük ezt olyan tiszta és teremtő tudatossággal, mely rendet tesz az érzelmek káoszos forgatagában. Az eltökéltség és a támogató, baráti környezet is segíthet ebben.

Bár úgy gondoljuk, hogy ezek nyers és manipulatív erők veszteséget okoztak, és megakadályozták egy jó dolog sikerét, de ha mindezt megfordítjuk, és feltesszük magunknak a kérdést: Mire tanít ez engem? - máris egy magasabb és szélesebb látóhatár mentén találjuk magunkat. Kirajzolódhat bennünk egy új szemléletmód, melyben értelmét látjuk mindannak, ami velünk történt. Megszabadulhatunk az önáltatás béklyóitól, és ráébredhetünk arra, hogy minden csak addig hat ránk, amíg mi magunk azt megengedjük.

"Amikor az ember túljut egy megpróbáltatáson, rájön, hogy nem vesztett mást, csak illúziókat."

Veszteségeink fájó érzésitől is ideje búcsút venni, hisz a múlt az már csak MÚLT, és addig tart bennünket fogva, míg mi hozzárendeljük azokat az érzelmeket, melyeket neki tulajdonítunk. Ha kivonod mindebből az ego játékát, mely elhitette veled, hogy mindez szörnyű és fájdalmas, megújulva léphetsz tovább.

Mindehhez pedig nincs másra szükséged, mint búcsút venni azoktól az illúzióktól, melyek szenvedésed alapját képezték eddig. Felébredni a "csipkerózsika" álomból, és ráébredni arra, hogy eddig nem a VALÓSÁGOT láttuk, hanem azt a valóságot, amit oly annyira látni akartunk. Ez a bölcsülés, bölcsebbé válás folyamata, mely egyben az új kezdetek lehetősége is.

Tegyük mindezt a megbocsájtás erejével, mert e nélkül lelkünk mélyén rejtegett fájdalmak könnyen fizikai problémákká alakulhatnak.

Úgy tűnik, ennek a hétnek az energiái nagy lehetőségeket, ám egyben nagy feladatokat is adnak számunkra. Mélyreható és hosszú távú változások elindítója lehet életünkben. Ha úgy érzed, nehezen birkózol meg a feladattal, az eseményekkel, együtt sikerülhet megoldanunk, egyeztessünk időpontot, várlak szeretettel: Györgyi