Heti üzenet 03. 06. - 03. 12.

2023.03.05

"Nem félt semmitől. Nem kötődött semmihez. A változás mögött a szüntelen megújulás örökkévalóságában élt. Mindig azt tette, amit tennie kellett. Azt hiszem, ez a szabadulás formulája!" Szepes Mária


Az előttünk álló héten már erősen érződnek a tavasz megújulásra törekvő energiái. Ám most ez az erő, ami újjáéled bennünk, egy maszkulin, teremtő energia. És leginkább kétes energiának nevezném, mert egyeseknek ez az a bizonyos teremtő energia, mely cselekvésre sarkall. Másoknak azonban ennek a másik fele, vagy ellentetje: az elnyomó, presszionáló és cseppet sem kellemes energia. Épp ezért érdemes odafigyelni, mire használjuk az erőnket. Mert az uralkodás nem egyenlő az erőszakkal. Mint ahogy a hatalom sem lehet(ne) hatalmaskodás. Persze, ha körülnézünk a világban, pont ez utóbbit látjuk túlnyomórészt. Ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy saját életünkben is ezt kéne kövessük. 

És ennek megfelelően itt az ideje bizonyos szálak elvágásának az életünkben – szigorúan a megújulás jegyében. Ahhoz, hogy tovább léphessünk, és a természet megújuló energiáival összhangban mi is ezt tegyük – kívül, belül egyaránt – meg kell válnunk a feleslegesen cipelt terhektől. Ezek lehetnek idejét múlt helyzetek, kapcsolatok és persze azok a szervezetünkben felgyülemlett salakanyagok, melyek csak nehezítik a létezésünket. Itt az ideje észervenni mindezt. A lapok arra hívják fel a figyelmünket, hogy sokan nincsenek is tudatában feleslegesen cipelt terheiknek. Hogy a tavaszi fáradtság is leggyakrabban a szervezet, az emésztőrendszer túlterheltsége és méreganyagokkal való telítődése. (És nem csak a szervezeté…)

Szépen, fokról fokra lenne idomos a túltengő és meglehetősen agresszív energiákat lágyítani. Az akarás erőszakosságából az elfogadás gyengédsége felé navigálni lelkünk hajóját. Régóta tipródunk már saját gondolatink hálójában: "mit szólnak majd mások..." "mit gondolnak majd, ha ezt megteszem, kimondom… stb…" Ilyen és ehhez hasonló gondolatiminták mentén kötjük gúzsba magunkat. És persze ennek megfelelően nehezítjük saját helyzetünket. Szomatizálunk semmiből előtűnő és megtévesztő fizikai tüneteket, melyeknek még a legújabb képalkotó kütyük sem igen találják az okát. Vagy csúsznak a szerződések, hivatali ügyek "alszanak" az íróasztalfiókban.

Szóval méregtelenítsük testünket-lelkünket egyaránt és a tavaszi lomtalanítás keretében az életünkből is szanáljuk ki mindazt, mely csak foglalja a helyet és jobb esetben haszontalan, rosszabb esetben mérgező. Lehet itt most felmondani és felbontani szerződéseket, és lélek-szerződéseket is, bizony ám! A lapok jelzik válások, szakítások lehetőségét, melyek azonban időszerűek, és csak a társadalmi kényszer vagy egyéni megfelelési kényszer okán vannak még jelen az életünkben.

Itt az ideje az önazonosság felé elmozdulni, bármit mondanak, vagy gondolnak is rólunk azok a bizonyos "mások"…

A lényeg a fejlődésben van. Mert valahol, valamikor elvesztettük a kapcsolatot a föld és a kozmosz energiáival. S most vissza kéne rendeződni. Eddig önmagunk elől is titkolt, kimondatlan dolgokat végre megfogalmazni. Titkok terhét letenni.

Az újkezdetek és a továbblépés lehetősége van jelen azoknak, akik képesek nemet mondani elavult dolgokra. Akik képesek letenni olyan terheket, mely nem az övék. (Ez azt is jelenti, hogy megszabadulni az áldozat szereptől) Sokan érezhetjük a fáradtság, kimerültség jeleit magunkon. Ennek okait megszüntetni – ez lenne ennek a hétnek a mottója.

A lapok egyértelműen jelzik, hogy erre az önkarbantartó folyamatra érdemes áldozni pénzt, időt és energiát. Nagyon is, mert a későbbiekben megtérül. Ne feledd, ha magadba fektetsz, az a legjobb befektetés.

S akik éppen hivatalos ügyintézésben vannak, ott késhetnek az engedélyek, csúszhatnak a határidők, és bizony el is keveredhetnek a papírok. És azt is fogadjuk óvatos szkepticizmussal, amit a hivatalokban "tutira" megígérnek. 

Szeretettel, Györgyi

"Ha kételkednél az élet erejében és a megújulás hatalmában, csupán figyelj az óriási kőtömb észrevehetetlenül piciny résén áttörő fűszál csodájára." Stephanie Dowrick