Heti üzenet 03.04.-03.10.

2024.03.03

"Az átkeretezés szemléletváltás. Az önismeret pedig bölcsesség. Bölcsen szemlélni az életet, s benne önmagamat, a boldogság kezdete."


Ez a hét a megújulás a belső harmónia megteremtéséről szól. Amelyben jelen lehetnek randevúk és az élet legkülönfélébb ajándékai is. Ehhez azonban fontos tudni kik is vagyunk valójában? Elengedni a szerepeinkkel való téves azonosulásokat, hiszen bár anya vagyok, férj, feleség vagy éppen egy jó szakember, de koránt sem ez a létem lényege. Gyakran nehéz érzések vagy belső ellenállás kísérheti ezt a folyamatot, hiszen az egyik legnehezebb dolog az önismeret és az önmagunkkal való szembenézés. Legfőképpen akkor nehéz, ha ez a fajta álarc vagy maszk önmagunk védelmére szolgál. Ehhez szoktunk sikeresen mindenféle elméletet is gyártani, melyeket most lehet észrevenni és átkeretezni. 

Ha mindez sikerül, akkor egy nehéz időszak végéhez érhetünk. Legfőképpen a gyermeki naivitásnak, hiszékenységnek vagy ábrándoknak mondhatunk búcsút, hogy életünk egy új irányban folytatódhassék. Ebben az új irányban pedig nagy szerepe van a valódi spiritualitásnak, az ősi tudáson alapuló bölcsességnek és a hitnek. A számunkra ideális egyensúly megteremtésének, mely jelentheti a munka és a magánélet egyensúlyát. Az élet örömeinek megélését, hiszen egy csepp egészséges hedonizmus mindenkinek jót tesz.

Sokakban fogalmazódhat meg a változás iránti igény, másokban pedig a gyermek utáni vágy. Ám mint minden változás esetén, most is szükséges a megtisztulás és az elengedés. Egyre inkább érezhetjük a türelmetlen, sürgető vágyat. Ugyanakkor szükséges elengedni ehhez az akadályozó kapcsolatokat. Megteremteni az egyensúlyt az életünkben az egyéni és a csoportérdek között is. Gyakran keskeny a sáv, melyben e kettő találkozik.

Ha a belülről feszítő érzéseket és energiákat jól használjuk fel, elmondhatjuk, hogy megdolgoztunk a sikerért.

A befelé figyelés, az érzéseink vizsgálata: honnan ered és mit mutat számunkra – mind hozzásegítenek ehhez.

Mindez pedig elvezet bennünket a március 10.-i Újholdhoz a Halak jegyében. Ez az Újhold felismeréseket hozhat számunkra, lelkünk folyamataira való rálátást, vagyis önreflexiót. S ez segíti a mögöttes tartalmakra rálátásunkat. Búcsút inthetünk depresszív érzéseknek és hangulatingadozásoknak.