HETI ÜZENET 03.01.-03.07.

2021.03.01

"Magadból kell magadnak adnod, motivációt csiholnod, olyan igazán megedzettet, ami aztán tűzön-vízen átvisz. Hiszen csak te vagy magadnak. Mindenki más ideiglenes átutazó. Ki rövidebb, ki hosszabb ideig marad az életedben, de nem kötheted a boldogságodat és a képességeidet másokhoz. Önmagadnak kell lenned minden körülmény között, és talán pont ez a legnehezebb. Egyensúlyban lenni minden életkörülményben önmagaddal." Oravecz Nóra

Ezen a héten az erő, a hatalom témája lengi be mindennapjainkat. Az a belső erő, ami támogat, ami előre visz, s melyből életünk válságosabb időszakaiban bátran meríthetünk.

Érdemes most megvizsgálni kapcsolatainkat, ki az, akivel szemben túlzottan is gondoskodóak vagyunk, vagy akár rátelepedünk, és szinte agyon nyomjuk "szeretetünkkel"? S egy másik kontextusban, hol az a határ, ahol más a másik ember szeretete, gondoskodása túlzó, és fojtogató számunkra?

A hatalom témája a múltba is visszanyúlhat, s ilyenkor érdemes felidézni, hogy az anyai szeretetet, gondoskodást hogyan éltük meg az életünkben, mennyire segített, vagy gátolt adott esetben.

Az anya az, aki születésünk pillanatától a biztonságérzetet nyújtja számunkra. Ez az az érzés, mely meghatározza, hogy a világ számunkra egy biztonság hely, avagy sem. Az anya-gyerek kapcsolat, ha sérül, életünket a folyamatos védekezésre, vagy harcra rendezhetjük be.

Kitartó, szívós belső munkára hívnak most bennünket az Univerzum energiái, melyben a cél, hogy elérhessük azt a biztonságérzetet, mely belső egyensúlyunk alapja. Ez az a szilárd pont bennünk, melyhez újra és újra visszatérhetünk életünk viharos időszakaiban. Egy belső, soha meg nem szűnő erőforrás, melyből bármikor meríthetünk. Ha ez hiányzik, olyanokká válhatunk, mint az árboc nélküli hajó, melyet a vihar könnyen összetör a tenger vizein. S lehet, hogy ennek nem vagyunk tudatában, de lelkünk tűpontosan érzi ezt, így a kikötő biztonságában éljük életünket, s félünk kihajózni. Félünk a tenger hullámaitól, a széltől, s az esetleges viharoktól. Pedig a szelek messzire repíthetnek, a hullámok ringatása csodás élményeket adhat, és a viharok közepette válhatunk naggyá.

Itt az ideje annak, hogy mindezzel most szembe nézzünk, s mint egy lelkünk mélyén szunnyadó, csiszolatlan gyémántot, felhozzuk és nemesre, fényesre csiszoljuk. Elhiggyük végre, hogy az élet minden esetlegessége és bizonytalansága ellenére akkor igazán szép, ha bátran éljük. Nem gátolnak félelmek, bizonytalanságok, melyeket az a hiedelem pakolt körénk, hogy nem vagyunk elég szerethetőek. ... és legfőképp nem gátolnak a keretek. Azok a keretek, melyeket a túlzott gondoskodásból fakadó tanult tehetetlenség vont körénk.

A kínai medicinában van egy akupunktúrás pont, melyet úgy hívnak, a Lélek kapu. Ezzel van dolgunk MOST!

A munkát most sem spórolhatjuk meg, de úgy tűnik, sikerre vagyunk "ítélve".

Csodás hetet kívánok Nektek, ölellek Benneteket: Györgyi

                   Szolgáltatás megrendelése

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.