Heti üzenet 02.26.-03.03.

2024.02.24
"A szó a tökéletes smink a valóságon, a nyelv a legfontosabb kozmetikai eszköz, amivel bármit át lehet festeni igazsággá."
 Bödőcs Tibor


Hetünk energiáját a Csillag lapja adja, amely most fordított állásban – fejjel lefelé – mutatja nekünk, hogy reményeink talán nem úgy válnak valóra, ahogy mi szeretnénk. Vagy éppen reményeink és vágyaink nincsenek összhangban az univerzális renddel, a világ folyásával. Érdemes megvizsgálni, hogy hova és hogyan pozícionáljuk magunkat. Valóban a helyünkön vagyunk, vagy éppen olyan helyet, pozíciót szeretnénk kivívni magunknak, mellyel konfliktust gerjeszthetünk, mások érdekeit sérthetjük… Lehet, hogy épp mások viszonyulnak így hozzánk. Mindenképpen érdemes figyelnünk arra, hogy amikor keressük a helyünket a világban, ne vegyük fel mások szerepét. Aki önazonos, az képes megtalálni vagy épp megvédeni a helyét, pozícióját. 


Annál is inkább, mert most a nehéz helyzetek, karmikus terhek letétele és fogva tartó fogadalmak felmondásának ideje és lehetősége van. E nélkül lemondunk a döntés lehetőségéről, pedig lelkünk már nagyon is szabadulni vágyik.

A feszültség oka talán éppen az, hogy nem szeretnénk sérülést okozni, ám a kötelékeket szeretnénk elvágni.

Az elszakadás, az elválás sosem egyszerű és mindig fájó. Ám felelősségünk elsősorban önmagunkkal szemben van.

Át lehet törni ezeken a nehézségeken, ha képesek vagyunk a felszín mögé tekinteni. Fény derülhet titkokra, hazugságokra, melyeket eddig nem észleltünk. Ravasz és körmönfont energiák ezek. S ez lehetőséget ad arra, hogy átértékeljük a helyzetet, akár eddigi véleményünk, szándékunk is megváltozhat.

A pletykák, intrikák és a zizegő, feszülő energiák tengerében most mégis csak kitisztul a kép, ami – ha szándékaink tiszták és őszinték voltak – számunkra a kiteljesedés és gyarapodás energiáit hozza el.