Heti üzenet 02.21.-02.27.

2022.02.16

"Néha a hétköznapi megbántódásokból, a sértésekből, a csendből, a megoldatlan kérdésekből és a dacból falat építünk szívünk köré. A legfontosabb feladatunk az, hogy megakadályozzuk, hogy fölépüljenek ezek a falak. Főképpen pedig az, hogy ne legyünk kövek a többiek falában."
/Bruno Ferrero/

Életre fel!

Ezen a héten egy új kirakási módot hoztam Nektek, amit bár látni nem láttok, de könnyen megeshet, hogy az eredményben - mármint amit olvasni fogtok - érezhető lesz. Hetek óta éreztem már, hogy szeretnék egy kicsit többet, bővebben mondani a heti üzenetekben. Remélem, ezt majd Ti magatok is így érzitek. Nos, ilyen hosszú bevezető után csapjunk is a lovak közé.

Hetünk fő témája egy kissé talán ijesztő lehet, de majd meglátjátok, mégsem az. Maga a téma pedig az akadály, a megrekedtség. Lelki szinten pedig olyan belső akadályok, melyek már jó ideje iszaposodnak lelkünk terében és szép nagyra nőttek, kvázi gyönyörű magas hegységgé akkumulálódtak. S ahogy az lenni szokott, kimagaslanak a víz - vagy inkább iszap - alól, és jól az orcánkba tornyosulnak. 

Mindennek gyökerei a múltból eredeztethetőek. Egy olyan fájdalmas családi örökség, mely leginkább az apai ághoz köthető. Lehet ez egy tragikus esemény is akár, mely egy merőben más irányba terelte az életedet. Ugyanakkor minden nehézségével együtt úgy tűnik, ennek a megítélése talán túlzó volt. Amikor a baj valójában kisebb, mint amekkorának mi érezzük. Arra azonban "tökéletesnek" bizonyult, hogy kialakítson benned hamis elképzeléseket. Emberi kapcsolatokról, párkapcsolatról egyaránt. S ez a múlt most újra és újra kinyújtja csápjait, s a láthatatlanból dróton rángatva irányít.

Jelen helyzetben pedig gondolataidban már megfogalmazódott benned, hogy mást szeretnél, mint ami most van. Másképp élni. Vágyaid letisztultak, s harmonikusan illeszkednek élettervedbe. Mégis, amikor elindulni próbálsz, az akadály-hegyek szilárdan tornyosulnak előtted. A veszteségtől való félelmek formájában leginkább. S ez nem csak anyagi veszteséget jelöl jelen olvasatban, hanem a kudarctól való félelmet is. Pedig hidd el, minden rendben van, s jelen pillanat a legalkalmasabb arra, hogy belekezdj abba, amit megvalósítani szeretnél. Tiszta, fénylő és támogató energiák vesznek körbe. Lépj bátran, vannak segítőid mindehhez. Térképezd fel lelked rejtett ösvényeit, szépen gyógyítgasd be a bizonytalanság sebeit és kezd el, amit olyannyira szeretnél.

Ami jelenleg történik pedig épp ez: mint valami régi, kidobandó szőnyeget, úgy görgeted fel múltad - legfőképpen az apai ághoz kötődő - kidobandó árnyait. Elengedve ezzel a sérülések által megélt veszteségérzéseket, s a lélek sötét éjszakáit fényes nappalokká változtatva. Az új kezdetekhez pedig mindezt teremtő szavakká formálva.

Gondolataidban pedig elkötelezed magad a megteremteni vágyott dolgok felé, hátrahagyva a régi, negatív gondolkodásmódot, s végre önmagadra koncentrálsz: fellépsz a dobogó legfelső fokára, ahol eddig lett volna a helyed a saját életedben.

Amit mindennek érdekében még tenned érdemes, hogy megbocsátasz múltad minden szereplőjének, hogy a megbántottság, kihasználtság érzése ne nyomasszon tovább, s tiszta lappal indulhass az új kezdetek felé. Egyfajta gyógyulási folyamat ez, melyben megerősödve léphetsz tovább az új kezdetek felé. Talán egy-egy pillanatra megriaszt még ez a sok átalakulás, változás.... de most csak ússz az árral, használd fel a sodrás erejét.

Mert ha mindezt végigviszed, az a harmónia, és az öröm felé vezet. Ideje van most az életörömöket beengedni életünkbe, az intimitás szintjén IS. Felvállalva ezzel akár még az elkötelezett kapcsolódásokat is.

Mindennek a kulcsa pedig nem más, mint hogy a dobogó legfelső fokán a helyed!

Csodás hetet kívánok mindenkinek!

Ez az elemzés általános, így lehet, hogy rezonál veled, de lehet, hogy nem. Ha konkrét, személyre szóló útmutatást, elemzést szeretnél, keress elérhetőségeim bármelyikén. Szeretettel, Györgyi