Heti üzenet 02.15.-02.21.

2021.02.14

"A sors akkor állít minket nagy döntések elé, amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket. Ilyenkor nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna, és nem hivatkozhatunk arra, hogy még nem vagyunk felkészülve a döntésre. A próba nem vár. Az élet nem néz hátra." Paulo Coelho

                       Közeledés....

Ezen a héten a téridőt a közeledés energiája hatja át. Lassan, óvatosan lehet most közelíteni egymáshoz, közelebb hozni álláspontokat, elképzeléseket, véleményeket.... Figyelve minden apró részletre, mert most ezek a kis útjelzőink. Az elejtett szavak, a beszédes szemvillanások, mély sóhajok jelezhetik most nekünk, hogy a híd túloldalán értő fülekre, szívekre találunk-e. S haladhatunk így apró lépésekkel egymás felé, s születhet meg bennünk a döntés.

A kitartás, az őszinte elkötelezettség most elindíthatja azokat a változásokat, melyekkel szemben még vannak bennünk félelmek. A változás sosem kiszámítható, egyfajta ugrás az ismeretlenbe. S mint minden új dologban, ott rejlik a kiszámíthatatlanság, a veszteség lehetősége. Érdemes most ezeket az energiaapasztó, felőrlő gondolatokat a bölcs tisztánlátás erejével átalakítani magunkban, de haladhatunk a "6-os szabály" mentén is... mi is az? Íme:

A " 6-os szabály"

Egy riporter interjút készít egy igazgatóval, miközben berohan egy kolléga:

  • Igazgató Úr, megérkezett az áru, de nincs a raktárban senki, aki átvegye... most mi lesz?
  • Nyugalom! - feleli az igazgató. Tudja, a hatos szabály!
  • Ja... tényleg...

Kis idő múlva belép az asszisztens:

  • Igazgató Úr, rettentő nagy baj van, elutasították a pályázatot, miből finanszírozzuk most a projektet?
  • Nyugalom.. - feleli az Igazgató. Tudja, a hatos szabály!
  • Óóóó... hát persze. - feleli az asszisztens, és mosolyogva kimegy a szobából.
  • Igazgató Úr, árulja már el, mi az a hatos szabály? - kérdezi a riporter.
  • Nagyon egyszerű: "Ne vedd magad olyan átkozottul, komolyan!"
  • ... és mi a többi szabály? - kérdezi a riporter
  • Több szabály nincs!

Szóval, kérlek, dönts bátran a változás mellett! ... mert bár az út most kockázatosnak tűnhet, de sok jót ígér. Kapcsolatainkban hűséget, elkötelezettséget, míg egyéb dolgainkban azt mutatja, hogy ami mellett most döntünk, ott őszinte, tiszta dolgok várnak ránk.

Az élet játék, és ha nem veszel részt benne, elmegy melletted!

A nem döntés is döntés, melyben vállaljuk a félelem és gyávaság érzésében született langyos iszapot, s talán évek múltán sem tudjuk kiverekedni magunkat belőle. Lehet benne jókat fetrengeni, sajnálni magunkat..., de mi örülni szeretnénk, ugye?

Kedvesek, csodás hetet kívánok Nektek: Györgyi