Heti üzenet 02.13.-02.19.

2023.02.12

"A sors tágabb keretei adottak, de a saját lépéseink már rajtunk múlnak. És hogy miket gondolunk és érzünk, az is a mi kezünkben van. Sőt, még a szándékainkat is irányíthatjuk egy adott helyzetben ide vagy oda. Tehát megvan a szabadságunk is." Laár András

Hetünk fő energiája az őszinteség, a tisztaság. A hit, mely feltétlen, és a bizalom, mellyel hozzáállunk a helyzetünkhöz. Sokaknak jelentheti ez a gyermekét, és a bennünk élő gyermeki énünket is.

Bármi is az, mely most aktuális az életedben, egy dolog biztos: az most gyógyulni vágyik. Ami eddig akadályt jelenthetett, az most úgy tűnik elhárulhat utunkból. Ehhez azonban szívünkben kell tiszta energiákat és érzéseket teremteni. A gyermek ártatlansága és tisztasága egyfajta jelkép: tisztára mosni szívünk rejtett zugaiban megbúvó értelmeket, melyek eleddig csak mérgezték kapcsolatainkat. Magunkat is megtépáztuk ezekkel az érzésekkel rendesen. 

Itt az ideje, hogy lezárjuk végre mindezt és létrehozzunk valami újat: új energiákat, erőt, elszántságot, melyben teremtő erőnk is lakozik. Az új kezdetek szele érinti meg lelkünket és ehhez változásra van szükség. (ez egyeseknek lehet költözés is) A női energiák adta elfogadás és lágyság az, mely most gyógyító erővel bír.

Mindez csupán egy elhatározás és döntés kérdése, melyben elkötelezzük magunkat a változás útján. És ebben benne van az elválások és szakítások lehetősége is. Amikor végleg elbúcsúzunk. Ám mindez lehet egy tudatos választás is részünkről, melyben tudjuk, hogy mindaz, amifelé haladunk, megkívánja az elengedést.

Annál is inkább, mert érezzük, hogy a jelen állapot, helyzet csak apasztja életenergiáinkat.

Érdemes az elindulás előtt még megpihenni. Hagyni, hogy a dolgok a maguk útján haladjanak.

És most van itt az ideje léböjtnek, a tisztító kúráknak is. Nem csak testi, hanem lelki szinten. Ahhoz, hogy mindaz kivirágozhassék, mely most érlelődik, egy kicsit meg kell állni.

A lezárás és az új kezdetek közötti légüres térben újra megteremteni a belső egyensúlyt.

A benső biztonság megteremtésének időszaka ez. Hiszen rengeteg zavaros és megtévesztő helyzetet kell most magunk mögött hagyni. Lehet ez a saját belső labirintusunk, melyből most találjuk meg a kiutat. Ám lehetnek ezek olyan családi konfliktusok is, melyeknek most kell a végére járni.

Olyan folyton ismétlődő helyzetek, melyek sok erőfeszítést igényeltek tőlünk, és most is alaposan próbára tesznek.

Mindezek megoldása csak úgy lehetséges, ha megtisztulunk mindazoktól a nehéz érzésektől és energiáktól, melyek a körülmények és helyzetek okán keletkeztek bennünk.

Nem csak időszerű mindez, hanem a lapok arra mutatnak rá, hogy most váltunk képessé arra, hogy mindezeket megoldjuk. Lelkünk megérett arra, hogy életünk egy szegletét - mely lehet családdal, ingatlannal vagy a biztonságérzetünkkel kapcsolatos - rendbe tegye.

Nehéz energiák ezek, melyek mély belső átalakulást igényelnek tőlünk, ám képesek vagyunk sikeresen venni az akadályokat. Csak rajtunk múlik.

Szeretettel, Györgyi