Heti üzenet 02.08.-02.14.

2021.02.07

"A haladás kockázattal jár. Nem lehet úszni is, meg száraznak maradni egyszerre." Frederick W. Bilcox

Álarcaink és szerepeink....


Szerepeink nagyon sokfélék: szülő, szerető, háziasszony, üzletember..., de ha belegondolsz, egyik sem te vagy. Léted lényegét és lelked legmélyét egyik fogalom sem fejezi ki igazán. Épp ezért hívják szerepnek. Amikor azonosítod magad bármelyik szerepeddel, elzárod az utad önmagad felé. Elérkezett az idő, az energiák most a felé hatnak, hogy lépj hátra egy-két lépést, teremts egy kis távolságot önmagad és szerepeid között... épp csak annyit, hogy ráláthass mi az, ami te vagy és mi az, ami a szereped...? Nem mondom, hogy könnyű, hisz minden egyes szerepedet hagymahéjként kell lehántanod magadról.

.. de mi a helyzet az álarcainkkal? Álarcainkat a legkevésbé sem tudatosan öltjük magunkra -vagy csak nagyon ritkán - , és mindnek közös vonása, hogy mást mutatunk, mint akik valójában vagyunk. Céljuk legtöbbször valamiféle védelmi mechanizmus.

Mindkettő, - álarc és szerep egyaránt - hasznos bizonyos helyzetekben és nem feltétlenül cél, hogy mindtől megváljunk. Ami viszont fontos, hogy tudd, ez nem te vagy! S ha ezeket szépen, finoman lehántod magadról, eljuthatsz a létezésnek egy harmonikusabb állapotába. 

Ezen a héten elindul ez a folyamat, s lehetőségünk adódik a tudatosságnak egy magasabb szintje felé elmozdulni. A belső félelmeink, az álarcaink mögött megbúvó valódi érzések ijesztőek lehetnek, ugyanakkor az élet ajándéka is egyben. Megtorpanhatunk, visszahőkölhetünk, de az élet újra és újra elénk teszi majd ezt feladatként.

...mert most a létezésnek egy másik, magasabb, tudatosabb dimenziója felé vehetjük az irányt.

Külön kihívás ez a férfiember számára, akit csecsemő korától pont ezzel ellentétesen neveltek.

Szembenézni önmagunkkal nem könnyű, de tudnunk kell, melyek a legbelsőbb motivációink, mi az a legmélyebb mozgatórugó, melynek alárendelődik minden reakciónk, a döntéseink és az egész világlátásunk.

Akárhogy is nézem a kártyalapokat, csak azt súgják nekem, hogy ezt a hegyet most meg kell mászni, mert kapcsolódásainkban is egy új korszak veszi kezdetét, melyben csak az lesz tartós, ami értéket képvisel, és biztos alapokon nyugszik. Legyen szó itt szerelmi, vagy üzleti kapcsolatról egyaránt.

Ez a folyamat most elindul - leginkább akkor, ha erre tudatosak vagyunk. 

Szeretettel ölellek Benneteket: Györgyi