Heti üzenet 02.06.-02.12.

2023.02.05

"A hit mindent átható jellege meghatározza egy ember gondolkodását, viselkedését, érzéseit. Hit nélkül nincsenek célok, nincs erkölcs, hit nélkül az ember csak vegetál. A hit mindenki beépített gyári tartozéka, mondhatni alapfelszereltség. A kérdés az, hogy sikerül-e beindítani a hitprogramot valakinek az élete, neveltetése során. Hit sokféle lehet. Az emberi értékek felől nézve nem biztos, hogy jogos az a felosztás, miszerint vannak istenhitek és nem-istenhitek. Sokkal fontosabbnak érzem azt a kérdést: mennyire öncélú vagy közösségi célú a hit." Szendi Gábor

A közösség ereje

Ez a hét egy Telihold folytatásaként kezdődik, így a heti üzenetben megjelennek az oroszlán jegyében létrejövő Telihold.

Ennek megfelelően a hét fő energiáját a hajó lapja mutatja nekünk, ami egyértelműen jelöli számunkra, hogy egy folyamatban vagyunk. Elindulunk - ha lassan is, hiszen a hajó nem egy gyors "jószág" - valahonnan, valami felé. Azért használom a "valami" szót, mert ez az "utazás" lelkünk szegleteiben történik, és legmélyebb frusztrációinkra mutat rá, melyet eddig önmagunk elől is próbáltunk rejtegetni. Megvilágítja előttünk belső konfliktusainkat, és egyszer s mind megérthetjük, hogy ami rejtve van, az attól még létezik. Így most beláthatjuk, hogy az önmagunkkal való kapcsolódás és a dolgok kimondása - bármily nehéz is - megváltó erejű lehet. Az anyagi világ szintjén pedig jelenti annak belátását, hogy a konfliktusaink rendezése nagyon is szükséges. Rég kihunyt kapcsolatok kerülhetnek előtérbe, ahol is elérkezett a megbeszélés, a tisztázás ideje. És persze aktuális konfliktusaink rendezésének igénye is megfogalmazódik bennünk. 

Hirtelen fellépő belső késztetések, váratlan hírek, életünkbe visszatérő rég nem látott emberek borzolhatják fel lelkünk állóvizét, megkavarva ezzel a mélyben leülepedő iszaprétegeket. Itt és most van ennek az ideje. És feldobják számunkra a lehetőségét annak, hogy végre az elfogadás energiáit aktiváljuk. Elfogadni azt, amiről eddig - tévesen - úgy gondoltuk, hogy számunkra ez szükségtelen, nem kell, vagy lemondtunk róla. Kinek milyen életterület, téma aktiválódik most, nos ott szükséges önhazugságokat és elnyomott lelki igényeket feltárni és befogadni.

Mindez leginkább arról szól, hogy elvetve a "nekem senkire nincs szükségem" végre megengedjük magunkat a kapcsolódás élményét, a valahova tartozás szükségességének felismerését. Legyen az bármely kapcsolódás, melyben elutasítjuk mindezt, védve ezzel lelkünket a csalódás élményétől.

Lehet, hogy csalódtál egy közösségben, de ez nem jelenti azt, hogy egy közösséghez való tartozás önmagában rossz dolog lenne.. és ugyanígy lehetünk párkapcsolati vagy baráti kapcsolataink terén. Úgyis mondhatnám, ne dobjuk ki a mosdóvízzel a gyereket.

És ha megpróbájuk végig gondolni csalódásaink okát, könnyen észrevehetjük, hogy az illúziók, s az azokból felépített légvárak, irreális elvárások okán győztük meg magunkat arról, hogy kapcsolódni veszélyes. Ám ez a hét - a vasárnapi Telihold energiáival - tükörként mutathatja meg számunkra téves elképzeléseinket, berögzült gondolati mintáinkat és azt, hogy mindez ajándék is lehet számunkra.

Beleragadtunk kicsit a remeteségbe, az elzárkózásba. És mindez akkor is lehetséges, ha naptárad teli van programokkal.... ha közben lelked bezártad, és csak a felszínen érintkezel a körülötted lévőkkel.

És bőven beleragadhattunk a befeléfordulós, önelemzős és önfeltárós létezési módba. Elfeledve a közösség, a baráti vagy lélektársi kapcsolatok visszatükröző és gyógyító erejét. Nem mondom, hogy nincs szükség az elvonulásra, de nem biztos, hogy ez alapvető életmóddá kell, hogy váljék.

Szánj most időt a kapcsolataid ápolására, a mély, tartalmas beszélgetésekre, a közösség gyógyító terében való létezésre is. Nyisd ki lelked ajtaját. Hozd egyensúlyba a két minőséget, mert ez most lehetőség ad számodra nagyon sok mindenre. Többek közt a kapcsolatok terében élheted meg az önelfogadás élményét, mások elfogadásának képességét. A közösség - legyen az baráti vagy családi - visszatükröző erejét, mely, ha elfogadással és szeretettel párosul, az egyik legjobb személyiségfejlesztő "tanfolyam".

Ennek okán most folytatódik a csakrameditációs programsorozatunk. És egyben újra is kezdődik.

A programban az elméleti alapokkal kezdünk, hiszen a tudatosság, a tudás szükséges. Majd egy mély meditációval folytatjuk, mely nem csak jelen, hanem előző életeink blokkjait hivatott feloldani. S a végén megosztjuk egymással a meditáció során megjelenő élményeinket, tapasztalatainkat. Egymástól is tanulva, illetve egymásból merítve gazdagodunk.

Hamarosan felkerülnek a programok, figyeljétek!

Szeretettel, Györgyi