Heti üzenet 01.22.-01.28.

2024.01.21
A nő nem bólogató majomra, és nem is egy vérengző fenevadra vágyik, hanem arra, hogy vele s mellette sétáljon a tigris. A.J.Christian

Amikor az EpicLight Lenormand kártya kerül a kezembe, szinte mindig párkapcsolati témákat feszeget. Ez a mostani alkalom sem kivétel 😊

Hetünk alapenergiáját a Liliom lapja adja. Jelen értelmezésében most sokkal inkább az illúzióinkkal van kapcsolatban. Amikor nem látjuk tisztán a dolgokat. A Neptun sejtelmes, ködbe vésző energiái ezek. Továbbá a szexuális energiáinkkal, melyek megnyilvánulhatnak kitartó, hűséges kapcsolódásban és ennek ellenkezőjében is. És hogy ugyan mi okból vonzanak a "rosszfiúk", a "macsók", a domináns "alfahímek"?

Férfiak számára pedig igen aktuális kérdés, hogy bár lételemünk a női támogatottság, mely tiszta vizű forrás számunkra, mégis "macsó dumák" mögé ejtjük ezen lelki szükségletünket.

Elvágva ezzel a hosszú távú, tartós kapcsolat és az abban felmerülő esetleges problémák megoldásának lehetőségét. 

A probléma nem egykönnyen átugorható léc, és jóval messzebb kell visszagyalogolni hozzá az időben: egészen a kezdetekig, az eredethez. A családi ágon szövődött hitrendszerek megkérdőjelezéséhez. Az apai ágon átörökített mintákhoz. És még annál is távolabb: ahhoz az időkhöz, amikor a történelemben a körülmények okán a nyers erő dominált, hiszen ez jelentette a túlélés zálogát. Szarvasbőgéskor sem kérdezzük a nőstényt, mit is akar valójában….? Összeakasztjuk agancsainkat és az erősebb viszi a "portékát".

Amíg az erő dominanciáját éljük csak tévutakon keringünk. Mindkét oldalon.

Sokat segíthet ebben a tüzes, marsikus férfi energiák kiegyensúlyozása. Van annak egy sokkalta lágyabb, ám királyi megnyilvánulása: az oroszlán nap-energiái.

Nőként pedig újra belehelyezkedni a termékeny, befogadó, lágy női energiákba, melynél vonzóbbat egy férfi sem ismer.

A változás folyamatban van, bár belső késztetéseink még mindig erősebbek, mint a változás hajlandósága. A megoldás egy új szemléletmód és tudatosság kialakítása. A ráhagyatkozás képessége és bölcsessége.

Változtass a hozzáállásodon, és a Világ veled változik. Ne változtass, és a Világ akkor is változik, csak nélküled." A. J. Christian