Heti üzenet 01.17.-01.23.

2022.01.16

"A vallásos emberek megvetően materialistáknak nevezték a világi embereket, ők pedig hókusz-pókusznak titulálták a spiritualitást. Bizonyos fokig mindkettőben van igazság, de csak félig. Egy féligazság pedig sokkal veszélyesebb, mint egy hazugság, mert a féligazság igazságnak látszik." Osho

A féligazságok ellenszere

Hetünk kiinduló pontja egy olyan helyzet, amiben talán csapdában érezzük magunkat. Amikor a szabaduláshoz, az elinduláshoz szükséges a megszokott megoldáskészleteken túl szükséges még valami. Valami, amihez nem szívesen folyamodunk. Az a fajta rafinéria, vagy nevezhetjük találékonyságnak is, ami képes átlátni a látszaton. Egy olyan képesség ez bennünk, melyre talán nem is találunk magyarázatot, vagy ha mégis, megriaszthat. Egy pillanatra azt hihetjük, mindez csak képzelgés. Vannak azonban, akik ezt már letisztázták magukban és elfogadták képességeiket, mások még barátkoznak vele.

Itt az ideje, hogy ez a képesség éledjen bennünk, hagyjuk, hogy előbújjon, ahogy a mag áttöri a földet, mert most nagy szükség van rá. Hazugságok és csapdák hálójában kell most meglelni a megoldásokat, elindulni a szívünk diktálta úton, bármennyire is mást mutat a (látszólagos) kép. Nézz körül és vedd észre a képet, amit vetítenek eléd, de ami korántsem a valóság, a szavak mögé bújtatott manipulatív tartalmakat. Hegyezd ki minden érzékszerved ezek észrevételére.

Mert bizony itt az idő, - még ha a látszat mást mutat is - hogy elinduljunk oda, ahol a szívünk szerint lenni szeretnénk.

Ehhez most szükséges lezárni, a régi fájdalmakat, sebeket feltárni, és lelkünk finoman szőtt szeretet szálaival begyógyítani. Ahhoz, hogy sorsunk új fordulatot vehessen, a réginek mennie kell. A becsontosodott sérelmeket engedni kell felszínre törni, hogy gyógyulhassanak.


S ha már a régi dolgoknál tartunk, a semmiből felbukkanó - akár évek óta eltűnt, elfeledett - ex-ektől is szépen búcsút venni. Láthatatlan lélekfonál köt minket össze múltbéli szeretteinkkel, kik megérezve, hogy lelkünk terében nincs már helyük többé, előtűnnek, s helyet érnek maguknak.

A változás itt van, kopogtat, és arra kér, hogy engedd el a félelmeket, a szorongást, hisz már közel a cél.

Nem kell mindenáron a megoldáson törni a fejünket, s hosszú távú stratégiát sem most kell felállítani. Majd annak is eljön az ideje. Most csak azokat a nosztalgikus, múltbeli illúziókat és látszat igazságok szálait vágd le magadról, melyek még gúzsba kötnek. Mert semmi nem lesz már olyan, mint volt, még ha ezt is próbálják elhitetni veled.

Most a cél, hogy tévutak és felesleges kitérők nélkül, nyílegyenes indulj el céljaid felé.

Éles szemed lássa meg a látszat mögött megbúvó valós képet, füled hallja meg a szavak mögött megbúvó manipulatív féligazságokat, érzékeny orrod érezze a levegőben a hazugság "illatát".

Csodás hetet kívánok Nektek, Györgyi

Ez az elemzés általános, így lehet, hogy rezonál veled, de lehet, hogy nem. Ha konkrét, személyre szóló útmutatást, elemzést szeretnél, keress elérhetőségeim bármelyikén.