Heti üzenet 01.15.-01.21.

2024.01.14

"A boldogság természete olyan, hogy minél jobban hajszolod, annál messzebbre kerül. Itt az ideje, hogy megállj és befelé tekints, mert minden tapasztalat benned történik, nem rajtad kívül." Sadhguru

Az előttünk állóhét alkalmas az újragondolásra és az átértékelésre. Lehet ez egy visszavonult, befelé forduló időszak, mely alkalmas az átértékelésre. Ha képesek vagyunk életünk filmjét kicsit visszapergetni és most már kívülről tekinteni rá, akkor egy új kép tárulhat elénk. Ebből a szempontból nézve múltunkat egy tisztább képet kapunk magunkról és érzéseinkről.

Vonatkozhat ez családi kapcsolatainkra, illetve a biztos alapokon nyugvó kapcsolódások iránti igényünkre. Melyekben most a közösség ereje, az együttműködés hozhatja meg az ellentétek feloldódását.

A harmonikus, szeretetteljes lélekkapcsolatok kialakítása most aktuális és lehetséges. És nem csak a kapcsolatainkban. Kapcsolódni önmagunkhoz, utat találni szellemi önvalónkhoz. Megtalálni helyünket a nagy egészben. Az intuícióink erősödése útmutatást adhat és lehetőséget a dolgok jobbra fordulásához. Elképzeléseink megvalósításához.

Most lehet új utakat keresni, döntéseket hozni. 

Ezeknek a folyamatoknak csak belső félelmeink és aggodalmaink állhatják útját. Éppen ezért merni kell, vállalni az önmegismerés kockázatát és a vele járó esetleges megrázkódtatást is. Feltárni az okokat és a miérteket, melyek sikereink útját állhatják.

Az anyag szintjén pedig hivatalos levelek, szerződések, dokumentumok érkezhetnek. Ügyintézések várhatóak, ahol fontos a jó kommunikáció.

Egyre inkább átalakulnak kapcsolataink és ahogy változunk, a kapcsolatokról kialakított elképzelésünk is.

A sorsra könnyen fogjuk rá, hogy kiszámíthatatlan véletlenek sorozata. És könnyen rendeljük hozzá a "pech" és a "mázli" fogalmait. Pedig néha csak hagyni kell, engedni, hogy az Univerzum tegye a dolgát, mert magától gurul, nem kell tolni.

Szabadságunk a viszonyulásunkban áll. Abban, ahogy szemléljük a dolgokat. Ám ez önmagában képes megváltoztatni az életünket: a szomorúságból örömet és hálát tudunk kovácsolni, a nehézségekből erőt. És a végén mindezek fölé emelkedve leszünk képesek a tudatos sorsalakításra.

Az ember nagyon korán lemond a szabadságáról, azaz arról, hogy saját maga határozza meg az életének céljait, stratégiáját. …hogy milyen ember akar lenni, hogyan segítsen másokat szabaddá válni.

Csak a szabad ember tud hozzáadni valamit a világhoz.

A héten erre kapunk lehetőséget.