Heti üzenet 01.09.-01.15.

2023.01.08

"A mániás teremtés akkor történik, ha valakinek megvan minden spirituális eszköze és szókincse, de megfeledkezik a vonzás legfontosabb részéről: ráhangolódni az univerzumra. Mondhatsz megerősítéseket, imádkozhatsz, meditálhatsz mindennap, mégsem vonzol be semmi jót, mert az energiád nincs összhangban az univerzummal. Ahelyett, hogy megengednéd magadnak az elfogadást, "kapni" akarsz." Gabrielle Bernstein

Útelágazások, döntéshelyzetek....

Ennek a hétnek az üzenete, hogy elindultunk valahonnan, és ennek megfelelően hátrahagytunk - jó esetben - bizonyos dolgokat és tartunk valami felé. Vagyis benne vagyunk egy folyamatban. Ami lassú, ám mindenképpen előre vivő. És most útelágazódáshoz érkeztünk. El kéne dönteni, merre tovább?

És a döntéshez szükséges figyelembe venni az értékek hierarchiáját. Vagyis, hogy mi az abszolút érték számunkra? Mi az, ami még a célnál is fontosabb? Ami felülír mindent, ha tudunk róla, ha nem. 

És a lapok most is - mint mindig - igen beszédesek. Indulunk a női energiákból, s tartunk a maszkulin minőség felé. Ám ez az út feszültségekkel telített, melynek gyökere az évezredes harc és küzdelem. Melyben szereztünk sebeket bőven és a megoldások is tövisbokrokon keresztül vezetnek, vagyis nem ússzuk meg a gyógyulás fájdalmát. Így hát jobban járunk, ha lelkünket a lágy és befogadó energiákra hangoljuk, még ha lassan is megy. Mert a kiáradó, tüzes energiák bár nagy átalakító erővel rendelkeznek, ám úgy tűnik képtelenek vagyunk megzabolázni őket, így aztán felemésztenek.

Értékké kell gondoljuk a lágyságot, az érzések hullámzását magunkban, az akarás helyett az elfogadást és a győzelem helyett a konszenzus lehetőségét. A tiszta ész logikája mellett az intuíció erejét.

Hiszen félelmünkben, mely leginkább a sérülésektől, fájdalmaktól való félelmet jelenti, tévutakra sodródtunk. Manipulációkba bonyolódunk, és másnak mutatjuk magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk.

Tiszta helyzeteket kéne teremteni, melyben nincs helye sem a rózsaszín illúzióknak, sem pedig az alantas szándékoknak.

Ehhez kell egy határozott, értékrend, mely segít megtalálni az utat az egység és a belső harmónia felé.

Ebben benne van az önazonosság, a felvállalás, a felelősségvállalás.

Szóval érdemes beengedni az életünkbe azt ősi és ma még misztikusnak tűnő tudást, mely több ezer éve megállja a helyét, nem változik, mint a politika, és nem függ az aktuális tudományos felfedezésektől. Mert az Univerzum rendjét képezi le földi valóságunkba, s mint ilyen örök. Ennek mentén tudunk választani az utak és lehetőségek közül, melyek most mindannyiunk életében kirajzolódnak.

Mondanám, hogy piros vagy kék pirula, de az olyan sablonosnak tűnne...

Szeretettel, Györgyi