Heti üzenet 01.08.-01.14.

2024.01.06

"A világról alkotott képed a családi minták, a neveltetés és a tapasztalataid bonyolult szőtteséből formálódott. Ha képes vagy magad mögött hagyni és átkeretezni ezeket, az élet egy egészen más arcát mutatja neked."


A hét témáját a Kígyó lapja adja. Jelentése sokrétű, de mindenképpen mutatja a mélyen eltemetett félelmeinket, esetleges intrikákat, megtévesztéseket és a kerülő utakat. Ezek sokfélék lehetnek, jelen esetben a kapcsolatainkról szólnak.

A felszín mögé rejtett vagy éppen szőnyeg alá söpört dolgainkról, amelyben mély ellentétek és ellentmondások húzódnak meg. Már régebb óta futjuk ismétlő köreinket és még mindig ugyanazt az eredményt kapjuk: a megoldatlanság eredményét. Most lehetőség kínálkozik meghozni bizonyos döntéseket. Ám ha nem tudunk vagy nem akarunk döntésre jutni, akkor elindulni egy úton, mely a megoldás lehetőségét kínálja célként. Ehhez segítséget szolgáltat nekünk az Univerzum: hozzáférhetünk most információkhoz, melyek eddig rejtve voltak előttünk. 


Olyan "titkok" ezek – saját magunk elől eltitkolt érzések,helyzetek is – melyek akadályként jelennek meg életünkben. Akár nehezítő körülmények, vagy épp lelki blokkok. Ha elkezdjük ezeket TISZTÁN látni, akkor kapcsolataink is új irányt vehetnek. Sokszor saját sérüléseink képezik a falakat a kapcsolatainkban. Saját félelmeink gátolnak és még többször ezért nem merünk vagy tudunk elköteleződni. Vagy épp ez a mozgatórugója annak, hogy újra és újra máshol keressük a boldogságot.

"Amikor elkezded magad szeretni és megismerni, kapcsolataidban megjelenik a tisztelet, a szeretet és a harmónia."

Most lehet ezekre külső szemlélőként tekinteni. Úgyis hívják önismeret és önreflexió. Ha szereteted önmagad felé is képes megnyilvánulni, nem félsz többé saját árnyoldalad felfedezésétől. Az átértékelésben felismerhetjük, hol futunk vakvágányra, hol szórjuk szét energiáinkat feleslegesen.

Nehéz időszakot zárhatunk le ezzel. Újfajta identitás kialakítása pedig segít a határmeghúzásban: meddig célszerű kompromisszum és mikortól önfeladás egy kapcsolat.

Egészségi problémák terén most derülhet fény eddigi téves diagnózisokra, melyeket hosszú ideje különböző vizsgálatok előztek meg.

Egy folyamat kezdete ez. Jóval túlmutat ezen a héten.