Az Oroszlán Újhold üzenete

2022.07.28

"Az igazságot mindenki tudni véli, de mindenki csak a magáét. A sok fény viszálya - sötétség, s csak ahol egyetlen nap süt, van világosság." Su-king

A ma esti Újhold, mely az oroszlán jegyében pontosodik be a bőség, a kiteljesedés, a növekedés témakörét érinti. És nem feltétlen anyagi értelemben, hanem a jól-lét, lelki-szellemi aspektusában is.

Sokan érezhetik úgy, hogy jelen pillanatban távol vannak ettől a létállapottól, és akadályokba ütköznek. Régebbi gyökerű és nehezen megoldható problémák ezek, melyeket napi rutinnal nem lehetséges kezelni. Mélyre kell merülni a tudatalatti tengerében ahhoz, hogy meglássuk, mi az, ami mindezt létrehozta bennünk. Az önmagunkba vetett hit hiánya, a "képtelen vagy rá" korlátozó hiedelme vezetett egy olyan pesszimista szemléletmódhoz, melyben aztán mintegy önbeteljesítő jóslatként valóban elhasaltunk a megvalósításban. 

Ugyanakkor már érezzük, hogy most lehetőségünk van újra nekilendülni és valami egészen mást teremteni az életünkben.

Erős, cselekvő és aktív energiák ezek, mert úgy érezzük, már egy jó ideje korlátoz minket az élet, vágyaink megvalósítása egyre csak késik, és ez a fajta stagnálás kibillent az egyensúlyunkból. A lendület, az akarás, a belső elégedetlenség és az "elegem van" érzése ugyanakkor azt is eredményezheti, hogy mindent magunknak akarunk és bármi áron.

A biztonságról alkotott fogalmaink is átalakulnak, hajlamosak vagyunk nagyobb kockázatot vállalni, csak hogy előrébb léphessünk végre. Legyen az karrier, vagy partnerkapcsolat, most úgy érezzük: "akarom, kell nekem és elveszem". ( És ebbe belefér az otthon-elhagyás, a külföldre költözés....stb.)

Erre a lelkiállapotra nem igazán jellemző a realitás, a határok és mások figyelembe vétele. Érdemes lenne figyelembe venni, hogy mi és mennyi az, amit elvehetünk a bőség szarujából úgy, hogy mindez ne sértse mások érdekeit. Hol van számunkra az a hely, amit elfoglalhatunk úgy, hogy másokat ne kelljen arrébb lökdösni.... Találékonynak kell lennünk ahhoz, hogy úgy tudjunk érvényesülni, hogy közben másokat ne károsítsunk. És persze érezhetjük úgy is, hogy mások teszik mindezt velünk szemben.

Épp érdemes más szemszögből is szemlélni a helyzetet. Bezárkózhatunk ugyan meggyőződéseink, hitünk szilárdnak hitt várába, ám az élet pontosan visszaigazolja majd ezek létjogosultságát... megmutatja, hova vezet.

Lehetőségünk van arra is, hogy felülvizsgáljuk hit- és értékrendszerünket, és alakítsunk terveinken, elképzeléseinken. Önzetlennek lenni ott, ahol szükséges, és érvényesíteni érdekeinket akkor, amikor azokat nem veszik fegyelembe.

Ez persze együtt jár azzal, hogy kapcsolataink átalakulnak majd.

Az érdekkapcsolatok eltűnnek majd életünk színpadáról, és helyüket átvehetik az elkötelezett, egymást kölcsönösen támogató kapcsolódások.

Magasabb tudati szintlépéshez magasabb értékmérők járnak, és ez nem feltétlenül a tömegtudat diktálta értékrendet tükrözi... Persze így is lehet létezni, de csak rövidtávon.

És hamarosan eljön az idő, amikor nagy szüksége lesz sokaknak arra a bizonyos "krisztusi könyörületességre", melyről több, mint 2000 éve beszélünk, ám mindezidáig sosem sikerült megvalósítanunk.

"A szemet szemért elv csak oda vezet, hogy az egész világ megvakul." Mahatma Gandhi

Szeretettel, Györgyi