A Halak Újhold üzenete

2022.03.02

"Ha összegyűjtesz 100 fekete hangyát és 100 vörös hangyát, majd beleteszed őket egy nagy befőttes-üvegbe, semmi sem fog történni. De ha megfogod és megrázod az üveget erősen, majd lerakod az asztalra, a hangyák elkezdik legyilkolni egymást. A vörösek azt hiszik, hogy a feketék az ellenségek, míg a feketék pedig azt, hogy a vörösek azok, miközben a valódi ellenségük és a konfliktus okozója az a személy, akik megrázta az üveget. Ugyanez igaz az emberi társadalomra is!

  • Baloldal Vs. Jobb oldal
  • Fehérek Vs. Színesbőrűek
  • Vallásosak Vs Ateisták
  • Demokraták Vs. Republikánusok
  • Liberálisok Vs. Konzervatívok
  • Beoltottak Vs. Beoltatlanok sorolhatnánk....

De mielőtt egymással harcolunk, fel kell tennünk magunknak a kérdést: KI RÁZTA MEG A BEFŐTTES ÜVEGET?"  (SBG Buddha - VilagHelyzete)

A mai üzenetben markánsan megjelenik a minket körülvevő, közvetlen környezetünkben zajló események üzenete is. Épp ezért nézzétek el nekem, hogy ezt is megmutatom most.

Az Újhold központi témája az erő lapja. Azé az erőé, melyet birtoklunk, és sokféleképpen használhatunk. Lehetünk ezzel mások segítségére, hogy a gyengébb, a támaszra szoruló is magára találjon. Lehet ez az erő olyan elszánt, mint ahogy az anyamedve védi a bocsait, éppen ezért nem érdemes provokálni, jobb, ha óvatosak vagyunk. Vadászok szokták mondani: "ne menj a közelébe!"

És lehet ez az erő az elnyomás eszköze is. Tudni kell (kéne), mikor használjuk, és mire használjuk. Nos, ez az erő most leginkább a felbőszült anyamedve gyilkos indulati állapotát mutatja, melyben nincs jelen sem a racionalitás, sem pedig a megfontoltság. Így aztán jelen pillanatban a veszteségérzés és a szorongás jelenik meg nyomában.... 

Bár a múlt lapjai nagyon kiegyensúlyozottak, és azt mutatják, hogy egyfajta egyensúlyi állapot kezdett kirajzolódni, ám ez a folyamat sérült. Bár van, aki azt hiszi, ez most megoldás lehet bármire is, de itt csak a gondolatok homálya és a tisztánlátás hiánya jelenik meg. Amire ezt az erőt leginkább érdemes lenne használni, az hogy megmutassuk, hogy létezik az a szeretetből fakadó erő, mely átszövi (átszőhetné) a bolygót, s közelebb hozna minket egymáshoz.

Akárhogy is nézem, itt egy felbőszített anyamedve ereje jelenik meg, mely nem más, mint következmény. Mert a hazugság, a képmutatás, melyben elhitettük, hogy békét és biztonságot akarunk, és szándékunk a megegyezés felé mutat, nem volt más, csak megtévesztés.

De a felbőszült anyamedve is lenyugszik, ha kitombolta magát, főleg, ha akadályokba ütközik. S a higgadtabb pillanatokban képes a megújulásra.

Ez az erő most bár nehézséget hoz, de talán felrémlik bennünk egy-két dolog az élettel, s a világunkkal kapcsolatban. Például az, hogy véges.... és mint ahogy a haldokló szeme előtt egy pillanat törtrésze alatt pereg le élete filmje, talán mi is visszatekintünk, és átértékelünk... nemcsak egy-egy dolgot, hanem magát az életünket. A lényeget, a prioritásokat. Értelmetlen dolgok nyerhetnek most új értelmet, és eddig fontosnak vélt dolgokról derülhet ki, hogy mennyire lényegtelenek.

Repkednek a hírek, ilyenek, meg olyanok, de a lapok alapján nagyjából az "az se igaz, amit kérdez" jellegű a legtöbb. S legfőbb célja, hogy válassz: jobbra vagy balra.... Nem, nem kell választanod, és nem is kötelező felsorakozni semelyik oldalra. Leválni, elengedni a hivatalos formulákat, a múlt azon sérelmeit, melyek most mégiscsak megosztottá tehetnek minket, viszont annál üdvösebb.

A szívből való kapcsolódás az egyedüli, mely oldhatja a félelmet, a szorongást, és lehetőséget teremthet a kapcsolódásra. Egy magasabb szinten. Ahol elengedtük már a megosztó ideológiákat, és egyéb ellenségeskedésre, egymástól való elkülönülésre alkalmas téziseket.

Ahhoz, hogy ez megváltozzék, a világnak is változni kell, s nekünk, egyes embereknek is.

A mi felelősségünk abban áll, hogy belőlünk táplálkozik és épül fel az energia, mely aztán meghatározza a nemzetek, a világ és az egész bolygó energiáját, s ez által sorsát is.

A világnak, s az egyes embernek is gyógyulásra van szüksége. Mert a felébredés nem elég...

A szeretet és elfogadás energiája kell, hogy átitassa ezt a bolygót, mert e nélkül minden csak illúzió... a béke is.

Szeretettel, Györgyi