Újhold a Bakban

2022.01.02

"Ritkák manapság a jó kapcsolatok. Félünk tőle. Vagy én - vagy te. Rendszerint mindketten félünk, (...) főleg azért, mert saját magunk előtt is kiderül, mi az, amit nem óhajtunk, és nem merünk megpillantani magunkban. A jó párkapcsolathoz bátorság kell. Nyíltság. Nyitni pedig csak az mer, aki nem fél meglátni önmagában mindazt, amit nem szeret, és nem fél kiadni másnak a "titkos kódjait. " Ezt csak azzal tudod megtenni, aki szeret téged. Vagyis tudod, hogy jót akar neked." Müller Péter

A mai Újhold sorsunk, és a karmikus feladataink köré szövődik lelkünkben, és remélhetőleg tudatunkban is. Szembesülve életünk eddigi tanításaival, leckéivel, lehetőség adatik egy ciklus lezárására. Észrevenni, meglátni eddigi tévutainkat... mindazt, amit gondolunk, vélünk mindarról, ami a női minőséget jelenti életünkben. Férfiként, nőként egyaránt. Azt az ősi félelmet, mely megakadályozza, hogy ehhez őszintén és tisztán viszonyuljunk. 

A mindennapokban egyre inkább érezzük, hogy felborult az egyensúly, a harmónia, s ezzel megingott az a biztonságérzet, melyet a család jelentett ősidők óta. Éppen ezért, levonva ennek tanulságait, sokunkban megfogalmazódott az igény a megújulásra. Arra, hogy a párkapcsolatát - ha van, azért, ha nincs, akkor azért - újragondolja, és más minőségbe helyezze. 

Ami most elindul, az nem más, mint egy átrendeződés, mely mindkét nem számára belső feszültségekkel jár. Megtanulni haladni az áramlattal, összehangolódni a világ ezen új működésével nem könnyű. Kibillent az amúgy is kényes egyensúlyunkból, és a felismerések elvezethetnek minket oda, hogy egy-két illúziótól elbúcsúzzunk. Példának okáért attól, hogy milyennek is kéne lennie egy párkapcsolatnak, mi az ideális kapcsolódás férfi és nő között, stb. Sem a múlt hagyományai, sem pedig a jelen káosza nem ad nekünk fogódzkodót. S bármihez is próbálnánk igazodni, először a helyzetet saját realitásában lenne érdemes szemlélni.

S mindez most nem csak általában, hanem kinek-kinek a maga élethelyzetében konkrétan is megjelenik.

Ideje van most rendbe tenni fejben - szívben - lélekben egyaránt ezt a témakört, és amennyiben a sors arcul vág minket egy-egy konkrét feladattal, akkor bizony arra megoldást kéne találnunk.

A megoldás pedig még mindig és ismételten a családi minták újragondolása, és megváltoztatása, a generációs sebek - melyeket valóban hetedíziglen cipelünk - feloldása. Azon téves gondolati minták átkeretezése, melyeket évezredek óta örökítünk.

Konkrét problémák esetén pedig a partnerség és a megbeszélés vihet előbbre.

Összességében idejét múlt karmikus terheink letétele a sorsváltoztatás lehetőségét adhatja nekünk, kiemelten a párkapcsolatok terén, és úgy általában is.

Szeretettel, Györgyi