Telihold a Vízöntőben

2022.08.11

Mindig mondj igent a jelen pillanatra! Hiszen mi lehetne hiábavalóbb és esztelenebb, mint belső ellenállást tanúsítani azzal szemben, ami már van? Mi lehetne ostobább, mint szembeszegülni magával az élettel, ami most van, és mindig csak most van? Add meg magad annak, ami van! Mondj igent az életre, és meglátod, az hirtelen elkezd érted, s nem pedig ellened működni! Eckhart Tolle

A mostani Telihold központi témája a változás folyamata. Ám ez a változás kényszerű, és korántsem viseljük jól... kivéve, ha tudatosságunk megengedi az új szempontokat és a látókörünk szélesítését. Úgy érezzük, környezetünk sem támogat bennünket. Ezzel együtt járhatnak viták, veszekedések is, melyek céltalanok és meggondolatlan kijelentéseket is tartalmazhatnak. Nyilván mindennek oka az, hogy úgy érezzük, csapdahelyzetbe kerültünk.

Ebben a folyamatban benne foglaltatik nehéz helyzetek lezárása is. A hírek, események, melyek váratlanul jelenhetnek meg életünkben, csak további érzelmi nehézséget okoznak. Kihívások elé állít most minket az élet, és ez családi életünkben is okozhat eltávolodást. Amikor úgy érezzük, lassan elfogy körülöttünk a levegő. 

Ami most megoldásként kínálkozik, hogy alaposan végiggondoljuk, vágyaink valóban tiszta, szívből jövőek, vagy az ego akarása? Megállják-e helyüket, és nem csupán egy illúzió mentén akarunk valamit létrehozni, aminek talán nem most és nem ebben a formában van helye? Milyen hatással van mindez a környezetünkre?

Mindezek átgondolása talán olyan új nézőpontokat adhat számunkra, melyben megtalálhatjuk azt a belső egyensúlyt, melynek most híján vagyunk. 

Szerelmi, párkapcsolati téren pedig a nehézségeket alapvetően a párharcok jelentik. Amikor a kapcsolat nem tud magasabb szinten megnyilvánulni, mert hiányzik mindkét félből az önreflexió, a megbocsájtás és a másik fél szempontjainak figyelembe vétele.

S ebben a helyzetben egy harmadik mindig szebbnek és jobbnak tűnhet.

Amikor eddig elfojtott vágyak törnek fel bennünk elemi erővel, hajlamosak vagyunk a realitás elvesztésére, és a meggondolatlanságra. És ha a dolgok nem kedvünk szerint alakulnak, a befeszülés és görcsös akarás helyett érdemes tudatosítani magunkban, hogy minden ilyen helyzet tanít bennünket. Most épp arra, hogy ha így nem lehetséges, akkor nézzük meg, hogyan lenne lehetséges. A Vízöntő mindig is újszerű megoldásokról, és szemléletmódról szól.

Jelen problémáink, élethelyzetünk is most ezt a fajta Vízöntő minőséget szeretné előcsalogatni bensőnkből.

2+2+2+8+1+2= 17=8

A számmisztika tükrében szemlélve a mostani Telihold a 1+2=3-as szám energiáját képviseli: amikor hajlamosak vagyunk a felületességre, az érzelmeink figyelmen kívül hagyására és a 8-as számban pedig megjelenik a Mars aktív és agresszív energiája. A küzdelem, a "minden áron és bármi áron" energiája.

És mindez a két pólus, a férfi és női energiák (1-es és 2-es) egymásnak feszülésében jelentkezik.

Vegyünk egy pár mély lélegzetet, engedjük ki az indulatok gőzét és kicsit eltávolodva a helyzettől, azt kívülről szemlélve lehetőségünk nyílik valódi megoldásokat is találni.

Szeretettel, Györgyi