Heti üzenet 07. 18.-07. 24.

2022.07.17

"Választhatsz, hogy vagy megmaradsz az önmagadról alkotott jelenlegi elképzelésedben (egy olyan embernek, aki csak vágyódik a szabadság, az egészség és a biztonság után), vagy úgy döntesz, hogy saját megváltásod eszközévé válsz, és annak képzeled magad, aki lenni akarsz, így teljesítve be a vágyadat és váltva meg önmagadat." Neville Godard

Új idők, új szemlélet, új megoldások, és másfajta prioritások...

Hetünk alapenergiája a harmónia, az egyensúly. Amikor a középpontunkban vagyunk, békében, nyugalomban. Úgy tűnik jelen pillanatban megteremtésre vár ez bennünk.

A múlt lapjai azt mutatják, hogy bár megfogalmazódtak lelkünk mélyén szívünk vágyai, de megvalósításuk akadályokba ütközött.

A jelenben pedig ezt a harmóniát, belső egyensúlyt igyekszünk megteremteni. Ugyanakkor nem látjuk, - s ebben a helyzetben még nem is láthatjuk -, hogy milyen (háttér) hatalmi harcok bújnak meg, melyek ezt megnehezítik számunkra. Az általunk nem látható és nem érzékelhető folyamatokra előbb-utóbb fény derül. Az energiák szintjén nagyon is maszkulin energiák ezek, ugyanakkor pozitívak is. A megvalósítást szolgálják és cselekvésre ösztönöznek.

Nosztalgiával emlékszünk vissza életünk harmonikusabb időszakára, melyben úgy éreztük, biztonságban vagyunk. És igazából ez a biztonság érzés is az egyik alappillére a belső egyensúlyunknak. A becsapottság, megfosztottság érzése uralkodik el rajtunk, és igazából ez az, aminek feldolgozása a legfontosabb most. Tudatosítani magunkban, hogy érzéseink időnként nem a valós helyzetet tükrözik. S itt fontos lenne lezárni a becsapottság érzéséből fakadó minden egyéb veszteségérzést, aggodalmat és félelmeket. Ez ugyanis egy olyan negatív gondolati spirál felé visz minket, melyben könnyen elvész a józan ítélőképesség és elhomályosítja az elme tisztaságát. 

Ahhoz, hogy minderre valóban képesek legyünk bizonyos dolgokat szükséges lesz átértékelni magunkban. A család, az otthon biztonságáról alkotott eddigi elképzeléseinket. Mit is jelent a biztonság valójában? És ebben az átértékelődésben jelen van a felértékelődés is: a család, az otthon fontosságára most eszmélhetünk rá igazán. Arra, hogy gyökereink lelki és fizikai értelemben is mennyire fontosak, és ezért nagyon sok mindent képesek vagyunk megtenni. És mindezt szavakba is öntjük, ami azért is fantasztikus, mert talán még soha nem tettük meg ezt, vagy nagyon ritkán. A családi "kupaktanácsok" hete is lehet ez, mely lehetőséget ad a családi egység megélésére, és ebben az egység érzésben megjelennek új lehetőségek. Azok a lehetőségek, melyek az egység nélkül soha nem valósulhatnának meg. S természetesen ezzel együtt megjelennek az ilyenkor szinte elmaradhatatlannak tűnő perpatvarok is.... de az elkötelezettség egymás iránt képes ezeket elsimítani.

Ahhoz, hogy ezekből az energiákból valós lehetőségek váljanak, érdemes lenne az eddigi nehézségeken túllépni, mert könnyen a sérelmeink, téves elképzeléseink vehetik át az irányítást az érzéseink és gondolataink felett. S amikor az ember nem lát tisztán, könnyen sodródik a felesleges viták mezejére, és alkalmaz önsorsrontó mechanizmusokat. Itt lenne az ideje a régi ellentétek feloldásának, a békekötésnek.

A jövő pedig még meglehetősen képlékeny.

A világesemények úgy tűnik most beteges irányba haladnak és az e miatt kialakuló stressz és aggodalom könnyen felébresztheti alantasabb énünket, a kapzsiságot, mohóságot és őszintétlenséget, mely csak viták és veszekedések forrása. Fellángolhat bennünk önhazugságaink csapdája, mely ideológiai alapot képezhet minderre.

Ha képesek vagyunk a bizonytalanság érzésén túllépni, akkor új irányok és kezdetek rajzolódhatnak ki számunkra.

A lecke adott: egy helyzet, melyben a létünk eddig biztosnak tűnő alapjai kérdőjeleződnek meg, milyen érzéseket, gondolatok és cselekedeteket aktiválnak bennünk?

Képesek vagyunk-e vajon mindezt egy magasabb nézőpontból megközelítve kezelni, vagy felébreszti bennünk legmélyebb, alantas ösztöneinket?

S nagyon úgy tűnik, hogy lesznek még itt olyan jelenleg mélyen szunnyadó, és nem látható dolgok, melyek felszínre kerülve segítik majd egy új időszak kezdetét.

S ebben az új életszakaszban tanulni kell az élet gyakorlatiasabb, anyagba gyúrt valóságában is az alkalmazkodást. Fontos most figyelni a külvilág, a környezet (vissza) jelzéseire, mert ezek tükröt tartva számunkra jó iránymutatók is egyben.

(Lényegtelen, ám érdekes információ: a dohányzásról való leszokás most sokaknak előtérbe kerül.)

Összességében elmondható, hogy ha túllépve a félelmeken képesek vagyunk megőrizni józan ítélőképességünket, mindenképpen hasznunkra válik. A családi egység és összefogás - ha képes túllépni az eddigi ellentéteken - pedig erőt és biztonságérzetet nyújt számunkra. Most is, mint mindig Te döntesz, de itt most az energiák és hatások erőteljesek és nagyobb belső fegyelmezettséget igényelnek.

Szeretettel, Györgyi

Ha személyes konzultációra, vagy elemzésre szeretnél bejelentkezni, várlak szeretettel.