Heti üzenet 06.10.-06.16.

2024.06.08

"Noha az evolúció, innováció és technológia elkerülhetetlenül ütközik, egy alapvető igazság nem változik: embernek lenni annyi, mint szeretni." Jessica Mecklenburg

Ezen a héten ismét a Kígyó lapja van itt velünk. Továbbra is a hazugságok, intrikák, képmutatás energiáiban találhatjuk magunkat. Ugyanakkor már sokkal nagyobb ellenállóképességgel és rutinnal rendelkezünk ezen a téren. Ha elfogadjuk ezt és nem küzdünk, akkor képesek vagyunk kezelni ezt a helyzetet, sőt némiképp eligazodni az intrikák labirintusában. Az éberség és a jó helyzetfelmérés segít bennünket abban, hogy meglássuk, mi a látszat és a mi a mögötte megbújó valóság. Lelki szinten pedig belső, mélyen eltemetett félelmeinkkel szembesülhetünk. S amint felszínre engedjük őket, elvesztik hatalmukat felettünk. 

Egészségünk, életerőnk most lassan bár, de növekedőben van. Szexuális kisugárzásunk is erősödik és vonzalmat ébreszt. Ugyanakkor ehhez szükséges bizonyos fokú átértékelés is. Mire és mennyi időt, energiát szánunk? Megtalálni az egyensúlyt a szükséges lojalitás, kitartás és a határok megtartása kapcsán. Ez most sikerünk záloga. Váratlan fordulatok alakíthatják most az eseményeket, melyek kaotikus állapotokat is előidézhetnek. Számunkra azonban fontos, hogy minderre egy külső megfigyelő szemével tekintsünk. Elhatárolódjunk a különböző konfliktusoktól, miközben segítjük a folyamatot. Mindez csak akkor sikerülhet, ha belső stabilitásunk és a szívünk a helyén van. Ítélkezés helyett szeretetteljes, józan megítélés. Mindez a helyzet és a benne résztvevők fölé emel. Kapcsolatainkban értéket képviselünk.

Bár a viták és feszültségek lehetősége fennáll, de ebben a helyzetben is megtalálható a biztonság érzése és a magabiztosság. A nagyobb szervezettség, a megfelelő koordináció és összefogás jelenti most a megoldást. Legyen szó családról, vagy bármilyen közösségről.

A különféle helyzetek és események okán megjelenő belső változás és érlelődés folyamata ez.

Megtanulni helyesen viszonyulni az emberi gyarlósághoz, úgy, hogy megmaradjunk a szeretet energiaterében, a spiritualitás egyik gyakorlati próbatétele.