Heti üzenet 02.12.-02.18.

2024.02.11

"A boldogság természete olyan, hogy minél jobban hajszolod, annál messzebbre kerül. Itt az ideje, hogy megállj és befelé tekints, mert minden tapasztalat benned történik, nem rajtad kívül." Shadguru


A boldogság előszobájában 

Hetünk energiáját a Lovas lapja adja. Ez jelenthet – többek között – hirtelen, váratlan, ugyanakkor életünk sorsvonalán gyorsan áthaladó eseményeket. Lehetségesek a semmiből felbukkanó személyek, ex-ek, régi, már-már feledésbe merült emberek, kapcsolatok. És jelenthet olyan híreket is, melynek hatására egyfajta döntéskényszert érzünk. Megélhetjük ezt presszió, nyomásgyakorlásként is. Ám jó, ha tudjuk, hogy egyáltalán nem szükséges most döntünk, hiszen a "nemdöntés" is egy döntés. A lapok úgy fogalmaznak, érdemes most nyugodni hagyni a dolgokat, hadd menjenek a maguk útján, ha ez ad számunkra biztonságérzetet. Felhasználhatjuk ezt az időt a részletes felülvizsgálatra, hogy kiderítsük a dolgok eredetét – elsősorban magunkban.

Vágyaink, melyekről úgy érezzük egy tiszta helyzetet teremthetnek az életünkben – ugyan belső harmóniával és kiegyensúlyozottsággal párosulnak, ám érdemes megvizsgálni, hogy nem csupán illúziókat táplálunk-e?  

A bennünk megmutatkozó nyíltság, őszinteség és tiszta szándék azonban kinyilvánításra vár. Elűzve az aggodalmakat, melyek mind magunkban, mind pedig környezetünkben sérülések forrása lehet. Lelki értelemben a bennünk lévő zűrzavar oka, hogy fontos lenne megkülönböztetni a valóban tiszta szándékot és az abból fakadó vágyakat az illúzióktól. Érdemes a realitások talaján maradni. Megválni lelki batyunkban még hordozott nehéz érzésektől, blokkoktól. Eloldozni egészségtelen kötelékeinket, melyek a valódi kapcsolódás és szeretetnek csak az illúzióját adják. Sokak számára a lelki biztonság érzés megteremtése ez. És érinti gyökereinket és családi kapcsolatainkat is.

Kimondani, hogy megérdemeljük és valóban képesek vagyunk megteremteni életünkben a boldogságot. No, nem azt a rózsaszín, mámoros nyálcsordulást…, hanem egy olyan harmonikus és elégedettséggel járó állapotot, melyben békében élek mind önmagammal, mind pedig másokkal.

Sorsunk útját járjuk most, vagy ha mégsem, akkor a kényszerítő körülmények hatását érezzük. Ám ezzel megteremthejük életünkben a bőséget, kapcsolatainkban pedig a "nem ártás" elve alapján működő szövetségeket. Amikor egymást gyarapítjuk, emeljük.

Olyan esetekben is, amikor az ellentétek áthidalhatatlannak tűnnek. Egy új időszak kezdeteinek alapjait rakhatjuk le, melybe belefér egy új otthon, egy várva várt kis lélek, anyagi gyarapodás, nagyjából minden IS.

Ám ehhez szükséges megvívni belső harcainkat, eloldani fejlődésképtelen kapcsolati kötelékeket és lelkünk ajtaját sarkig kitárni az érkező lehetőségek felé.

"A kutatások azt bizonyítják, nem a sikertől leszünk boldogabbak, hanem épp fordítva, a boldog, életvidám emberek a családi életben, társas kapcsolataikban és a munkájukban is sikeresebbek, mint rosszkedvű, frusztrált embertársaik, és amikor valaki a lelki terhek hatására boldogtalanná válik, szertefoszlik a sikere is." Kepes András