Az Újhold üzenete

2023.08.16

"Szeretettel tekintek vissza a múltra, és kész vagyok a régi tapasztalatokból okulni. Nincs jó vagy rossz, helyes vagy helytelen. A múlt lezárult, végérvényesen. Számomra csak a jelen létezik." Louise L. Hay

A mai Újhold a megoldások és az új irányok megfogalmazásának lehetőségét hozza el számunkra. Hogy mindaz, ami eddig elfojtva volt, az most felszínre kerüljön és ne határozza meg tovább az életünket. Amit eddig visszatartottunk vagy megőriztünk, az most szabadon áramolhassék.

Mert jelenleg az önmarcangolás és az önszabotázs állapotában vagyunk. Telve bizonytalansággal és nehéz érzésekkel, melyek elvágják előttünk a megújulás útját és az új kezdetek lehetőségét. Ám most ez az Újhold fényével rávilágít mindarra, hogy amit eddig gondoltunk, vagy ahogy vélekedtünk, az mostanra már idejétmúlt verziója a valóságnak. Túlhaladott eszmék és gondolati minták ezek, melyek hegyként emelkednek fölénk. Családi ágról hagyományozódtak ránk. Nagyanyáink, nagyapáink eszmerendszere és világszemlélete, melyet az idő és a történelem jócskán megtépázott.

Meglepő és váratlan fordulatok, melyek felfedik előttünk a valóságot. Most tudatára ébredhetünk saját korlátainknak és viselkedésmintáinkat meghatározó régi sérelmeinknek.

Ám mindez csak lehetőséget ad számunkra, az átkeretezés lehetőségét. Amikor is visszatekintve ráébredünk az okokra és a miértekre, mely közelebb visz a megbocsájtáshoz és az érzelmi feldolgozáshoz. És bizony a kártyák azt mutatják, hogy ideje van szerződések felbontásának is, melyeknek lejárt az aktualitása. Lehetnek ezek lélekszerződések, akár házasság vagy munkaszerződés is. 

Túlhaladott dolgok az életünkben, ahol már megtanultuk, amire szükség volt. És lehetnek ezek olyan szövetségek is, ahol már veszélybe kerül a mindennapi megélhetés, vagy éppen csak annyi van és élet helyett vegetáció a "jutalmunk". Fel kell tennünk a kérdést: "Azért élünk, hogy dolgozzunk, vagy azért dolgozunk, hogy éljünk?"

A cél a fejlődés, hogy életünkben most megalapozhassunk valami hosszútávú és tartós dolgot. Hogy végre átélhessük a támogató és segítő környezet pozitív lelki-szellemi hozadékait, mely minket is lojalitásra, hűségre ösztönöz. Egy merőben más szellemiség keretében kezdhetünk el élni, létezni, ha képesek vagyunk elengedni a gyökerekhez való ragaszkodást. Legyen az a család, az eredet, de vehetjük ezt a szó szoros értelmében is 😊 

Mert ugye tudjuk, hogy egy "bizonyos szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá…?"

Most tehetünk azért, hogy emberileg méltó kapcsolódások mentén éljük az életünket, hogy értékeinknek megfelelően kezeljenek minket, hiszen képesek vagyunk a saját értékeinket felismerni végre. Ha mégsem, akkor itt az ideje ennek a feladatnak nekiveselkedni.

Nem agyalni túl sokat, fogadni, ami jön és engedni, ami megy. Mert hát a "tett halála az okoskodás".

Szeretettel, Györgyi